Melvin Rensink clubkampioen Altec

Algemeen

AALTEN - Op zondag 5 september werd er na een week tennissen op een zonovergoten en goed bezocht Tennispark ‘t Geurken gestreden om het clubkampioenschap in het enkel- en dubbelspel in diverse categorieën. 

In de hoogste categorie van het herenenkelspel was balkunstenaar Melvin Rensink met 6-4, 7-5 te sterk voor stilist Paul Jan Zomer. Rensink onttroonde met bij vlagen oogstrelend tennis de clubkampioen van 2019 (in 2020 was er i.v.m. Corona geen editie) en mocht voor de eerste keer de wisselbokaal mee naar huis nemen.

Omdat er bij de dames te weinig inschrijvingen waren in de hoogste categorie, kon Hanne ter Hedde dit jaar haar titel niet verdedigen. De wisseltrofee kreeg daarmee met Claudia Knippert in de damesenkel 7 een nieuwe eigenaresse. Zij won in de finale met duidelijke cijfers van Noa Hoftijzer: 6-1, 6-1. 

In de damesdubbel kon Hanne samen met haar zus Rosa wel in actie komen. In de finale waren de gezusters Ter Hedde in een beslissende supertiebreak net de betere en wonnen van opkomende talenten Danique Kirkskothen en Romy Vultink met 3-6, 6-3 en 1-0.

Bij de herendubbel 5 kwam enkelspelkampioen Melvin Rensink samen met zijn dubbelparter Bob ter Hedde opnieuw in actie. Zij moesten echter hun meerdere erkennen in het ervaren duo Bram Kramp en Jeroen Arentsen, die er met 6-3, 6-1 met de winst vandoor gingen. 

Ook bij de jeugd (onder 17) en de senioren (heren- en damesdubbel 60+) werden tijdens de clubkampioenschappen de degens gekruist, waaruit maar blijkt dat tennis voor iedereen is. Dit werd nog eens onderstreept door het grote aantal nieuwe leden en beginnende tennissers, dat zich in diverse categorieën op het lokale strijdtoneel aandiende.


www.altec.nu

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant