Pexels: foto door Robert Stokoe: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/foto-van-bengaalse-tijger-die-dichtbij-waterlichaam-loopt-2668605/

Pexels: foto door Robert Stokoe: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/foto-van-bengaalse-tijger-die-dichtbij-waterlichaam-loopt-2668605/

India: regel eenvoudig een visum voor dit machtige land

Partnerbijdrage

India. Een reis naar dit bijzondere, in veel opzichten machtige land, is een reis naar een land met uitersten. Een rijk en gevarieerd cultureel erfgoed, een schitterende natuur. Sinds 15 november 2021 zijn vakanties naar India weer mogelijk. Sinds 14 februari 2022 is er na aankomst in het land geen quarantaine meer nodig. Dus er is geen belemmering meer om dit zich snel ontwikkelende land te leren kennen. Een visum India aanvragen kan snel en gemakkelijk op visumbuitenland.nl.

Visum
Alle toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse nationaliteit, ook minderjarigen, moeten voor vertrek een visum India aanvragen. Sinds enige jaren hoeft u voor een visumaanvraag geen bezoek meer te brengen aan een Indiaas consulaat of ambassade. De aanvraag kan helemaal online worden gedaan. Het visum India wordt na toekenning per e-mail toegestuurd. U hoeft het alleen te printen en mee op reis te nemen.

E-visum
Het elektronisch visum, het ‘e-visum India’, is het voordeligst en het snelst geregeld. Toeristen kunnen gebruikmaken van de ‘e-Tourist’-variant en zakenreizigers van de ‘e-Business’-variant. Beide elektronische visa kunnen met hetzelfde online formulier worden aangevraagd.

Geldigheidsduur
Uw visum is direct geldig vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. U moet dan binnen 30 dagen in India arriveren. U kunt het net zo lang voor vertrek aanvragen als u wilt. Om te voorkomen dat de geldigheid van uw visum is verlopen wanneer u in India arriveert, wordt uw aanvraag precies 3 weken voor gepland vertrek automatisch in behandeling genomen, als u uw aanvraag al eerder heeft ingediend. Nadat u het visum heeft ontvangen, kunt u altijd nog besluiten om drie weken eerder of juist een week later in India te arriveren dan u vooraf had ingevuld. Ongeacht wanneer u arriveert, mag u altijd 30 dagen in het land verblijven.

Regels
Toeristen en zakenreizigers moeten zich houden aan de regels en voorwaarden die de immigratiedienst verbindt aan het gebruik van een toeristisch of zakelijk visum. Voor de meeste reizigers zal dit geen probleem zijn. Toch is het belangrijk om te controleren of u voldoet aan de voorwaarden visum India.

Eenvoudig, snel en goedkoop
Het visum India aanvragen doet u eenvoudig met een online Nederlandstalig aanvraagformulier. Na het invullen, dat meestal maar zo’n 15 minuten in beslag neemt, voldoet u de kosten van het visum: € 39,95 per persoon. Betalen kan veilig en vertrouwd met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Dan levert u een pasfoto en paspoortscan aan, voor uzelf en elke reiziger waarvoor u een visum voor India wilt aanvragen. Deze documenten kunt u eenvoudig digitaal uploaden, in bijna alle bestandsformaten.

Uw visum India wordt gemiddeld na een week toegekend. Heeft u het met spoed nodig? Dan kunt u in het aanvraagformulier de optie ‘Spoedlevering’ aanvinken. Hiervoor wordt een toeslag berekend van € 17,50 per visum. Toekenning volgt dan meestal binnen een etmaal. U ontvangt het e-visum per e-mail, om uit te printen en mee te nemen op uw reis.

Een machtige bestemming
India is een in allerlei opzichten machtig land. Met meer dan 1,3 miljard inwoners is het na de Volksrepubliek China het volkrijkste land ter wereld en het is in oppervlakte circa 80 keer zo groot als Nederland. Het ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland. Een continent op zich, met een enorme natuurlijke verscheidenheid: aan landschappen, klimaten, planten en dieren.

Landschappen en klimaten
India is landschappelijk te verdelen in een aantal grote gebieden. Het noorden van het land is zeer bergachtig met een gedeelte van de Himalaya en uitlopers daarvan. De hieraan grenzende noordelijke vlakten hebben grote rivieren die beginnen in de Himalaya. In het westelijk deel ligt de Tharwoestijn. Het zuiden van het land is een groot plateau tussen de Golf van Bengalen in het oosten en de Arabische Zee in het westen. Het plateau wordt van de kust gescheiden door twee bergketens.

India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, variërend van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van het land wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent drie seizoenen: het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september. De hoeveelheid neerslag verschilt sterk per gebied.

Fauna en flora
De rijke dierenwereld van India kent vele grote zoogdieren, waarvan de Bengaalse tijger en de Aziatische olifant waarschijnlijk de twee bekendste zijn. Wat de flora betreft: in de noordelijke valleien zijn er voornamelijk bossen, in het noordoosten komen veel bamboebossen voor, het noordwesten is voornamelijk steppe en woestijn, het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud naar de regenachtige zuidwestkust toe. India heeft verschillende nationale parken.

Smeltkroes
Ook cultureel kent India een grote verscheidenheid. De Indiase cultuur is in veel opzichten een smeltkroes, mede als gevolg van immigratie en kolonisatie. Het is een samenleving vol samensmeltingen én vol tegenstellingen, een land van eeuwenoude tradities, maar ook van bijvoorbeeld wereldwijd vooraanstaande IT-bedrijvigheid.

Geschiedenis
India heeft verschillende Europese kolonisatoren gekend. Vanaf de 17e eeuw begon de Britse invloed zich te vermengen met het eeuwenoude Indiase erfgoed. Van 1858 tot 1947 was het land onderdeel van het Britse Rijk. Een voornamelijk geweldloze opstand onder Mohandas Karamchand (Mahatma) Gandhi en Jawaharlal Nehru leidde mede tot de onafhankelijkheid. De Britse invloed is op veel gebieden echter nog steeds merkbaar, bijvoorbeeld op sportgebied. India is ook onderdeel van het Gemenebest der Naties, voorheen het Brits gemenebest.

Religies
India, een seculiere staat, is de bakermat van verschillende (wereld)religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke rol in de Indiase geschiedenis en de Katholieke Kerk heeft er 160 bisdommen. Andere religies in het land zijn onder andere het zoroastrisme, het bahai-geloof en het jodendom.

Monumenten
India kent vele bezienswaardigheden, waaronder vele monumenten op de Werelderfgoedlijst. Het beroemdste is de Taj Mahal, het mausoleum dat keizer Shah Jahan liet bouwen voor zijn vrouw Mumtaz Mahal, voltooid in 1628.

Visum voor een wereldbestemming
Een land dat zich razendsnel ontwikkelt , een land – een wereld volgens velen - dat verbaast en overdondert, en bij vrijwel iedereen een blijvende indruk achterlaat. Dat is India. Doe ook zulke indrukken op, maak herinneringen. En regel uw visum snel, goedkoop en eenvoudig.

Dit artikel wordt u aangeboden Visumbuitenland.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit