Judith Taken met haar dochtertje Aaf in de draagdoek. Foto: Naomi Boers-te Wierik

Judith Taken met haar dochtertje Aaf in de draagdoek. Foto: Naomi Boers-te Wierik

Open dag Puur & Nabij - Praktijk voor baby en ouders

Zorg

LICHTENVOORDE - Babypraktijk Puur & Nabij helpt ouders bij het maken van een goede start van hun pasgeboren baby. Kinderverpleegkundige en babyconsulent Judith Taken startte onlangs haar praktijk, omdat zij haar jaren ervaring en opgedane kennis wilde delen met jonge en toekomstige ouders. “De eerste 1000 dagen van een kindje zijn cruciaal. Onderzoek toont aan dat een goede start een positief effect heeft op het kind, op de korte termijn, maar zelfs voor de rest van zijn of haar leven.” 

Open dag 1 oktober
Op zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 15.00 uur zijn geïnteresseerden welkom om kennis te maken met Judith en haar babypraktijk. Tijdens de open dag kunt u terecht met allerhande vragen over omgang met uw baby. Middels demonstraties draagzak-dragen legt Judith het belang uit van de juiste draag- en knooptechniek. “Dragen van het kindje is goed voor het mentale en fysieke welzijn van het kind. Met de juiste draagzak/-doek en knooptechniek kunnen zelfs ouders met rugklachten hun kindje dragen.” In een demonstratie babymassage laat Judith zien hoe aanraking voorziet in de eerste levensbehoefte van de baby. “Het helpt het pasgeboren kindje om goed te groeien en ontwikkelen. Het bevordert de hechting, vermindert buikkrampjes, verhoogt de weerstand en heeft een positieve werking op het sociale welzijn.” Uiteraard zijn kinderen ook welkom op de open dag.

Vanuit de kracht van ouder(s)
“Vaak zijn het kleine aanpassingen die er nodig zijn voor het doorbreken van onrust bij de baby of bij de ouders,” vertelt Judith, “Het gevoel van de ouder klopt vaak, maar onzekerheid maakt het soms lastig de baby te bieden wat het nodig heeft. Samen met de ouder(s) ga ik op zoek naar welke methode het best bij hen past. Ik werk altijd vanuit de kracht van de ouder(s), ik geef hen advies en daarop maken zijzelf de keus wat ze daarmee doen. Ik geef geen standaard advies, elk gezin en elke baby is uniek.”

Solide basis
Judith verzorgt ook babytaaltrainingen. In een workshop Dunstan babytaal leer je wat de verschillenden klanken tijdens het huilen betekenen. Daardoor weet je waar je kindje behoefte aan heeft en kun je er wat aan doen. Dat maakt de eerste maanden een stuk ontspannener, goed voor de baby en goed voor het hele gezin.

Waar nodig werkt Puur & Nabij samen met een verloskundige, osteopaat en kinderfysiotherapeut die zich ook in hetzelfde pand bevinden. Met alle expertises onder één dak, is een solide basis van het kind binnen handbereik.

Puur & Nabij 

Open dag: 1 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur

Rapenburgsestraat 40
7131 CZ Lichtenvoorde

www.puur-nabij.nl 

info@puur-nabij.nl 

telefoon 06 45 31 40 19

Judith Taken
draagconsulent
kinderverpleegkundige
verpleegkundig babyconsulent
docent Shantala babymassage
Dunstan babytaaltrainer

Babypraktijk Puur & Nabij. Foto: Dinès Quist
Judith Taken in haar babypraktijk. Foto: Dinès Quist

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit