Het gezin van Dionne en Nora. Foto: PR
Het gezin van Dionne en Nora. Foto: PR

Mont Ventoux uitdaging vanuit Sport BSO in Aalten

Zorg

AALTEN - Dionne Splithof is pedagogisch medewerker bij KOSMO Sport BSO Aalten. Zij gaat met het hele gezin, inclusief zusje in een rolstoel, op 8 juni de Mont Ventoux beklimmen.

Dionne’s zusje Nora (17 jaar) heeft een energiestofwisselingsziekte. Dit heeft een enorme impact op haar en het gezin. Door de ziekte heeft Nora heel weinig energie. Het is voor haar moeilijk om weer ‘op te laden’ en ze is vaak totaal uitgeput. Stichting Join4energy zet zich in voor kinderen met een aandoening als die van Nora, door onderzoeken en projecten te financieren die de gevolgen van de ziekte tegengaan en zoeken naar een mogelijke genezing van de ziekte.
Dionne wil hier graag haar steentje aan bijdragen met het inzamelen van een geldbedrag door middel van het neerzetten van een sportieve prestatie. Samen met het gezin, inclusief haar zusje Nora in een rolstoel, gaat ze de Mont Ventoux in Frankrijk wandelend bedwingen tijdens een tocht van 21 kilometer. Dit gaat gebeuren tijdens de vijftiende Challenge Mont Ventoux. Met een hoogte van ruim 1900 meter is de Mont Ventoux het hoogste punt in de Provence.

Statiegeld
KOSMO Sport BSO in Aalten zet een statiegeld actie op touw. De BSO-kinderen kunnen statiegeldflessen inzamelen en inleveren bij de opvang. Het is ook mogelijk om zelf statiegeldflessen in te leveren bij KOSMO Sport BSO en de kinderopvang van KOSMO binnen IKC Uniek in Aalten (kosmo.nl/kinderopvang/aalten).
Rechtstreeks doneren is mogelijk via het inzamelingsaccount van Dionne.


acties.join4energy.nl/evenementen/15e-challenge-mont-ventoux-2024/deelnemers/dionne-splithof

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant