Tijdens een vorige rit. Foto:  Gerben Olthof
Tijdens een vorige rit. Foto: Gerben Olthof Gerben Olthof

Oldtimerrit voor brommers, tractoren en automobielen

Vervoer

DINXPERLO - Op 26 mei houden de Dinxperse Oldtimer Liefhebbers (afgekort D.O.L) weer een oldtimer rit voor brommers/motoren, tractoren en (oldtimer/youngtimer) automobielen. 

Twee keer per jaar in mei en september rijdt er een bonte stoet aan brommers, tractoren en auto’s door het Achterhoekse coulisselandschap, met elk hun eigen route. Vaak met een uitstapje net over de grens. Het geheel is laagdrempelig; geen contributie of lidmaatschap.
De organisatie vraagt een kleine bijdrage per persoon om de kosten van koffie, broodjes, soep en drinken te kunnen dekken. Wie komt die komt; er is geen aanmelding vooraf nodig. Inschrijven is op de dag zelf.
Halverwege de rit is er gelegenheid voor een pauze op een interessante locatie. Rond 14.00 uur zal de rit weer eindigen op de parkeerplaats bij Harm Takke Tweewielers.

Startlocatie
Startlocatie is bij Harm Takke Tweewielers, Weversstraat 4 te Dinxperlo. Voor auto’s: aanrijden via de Hovenstraat, dan staan de voertuigen in de juiste start richting. Inloop met koffie vanaf 9.30 uur. Start van de tocht voor tractoren is om ongeveer 10.00 uur voor een rit van 35 kilometer. De start van de auto’s is om circa 10.30 uur. Auto’s maken een 75 kilometer lange tocht.
Brommer en motoren starten hier tussenin. Iedereen met een voertuig waar hij/zij trots op is, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. De kosten zijn 7,50 euro per persoon contant te betalen bij de start. Dit is inclusief koffie, een muntje voor de lunch (brood en soep maaltijd) en een drankje bij het eindpunt. Kinderen vanaf 10 jaar betalen 2,50 euro.
Volg ook de Facebookpagina: Dinxperse Oldtimer Liefhebbers met daarop de laatste informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant