Tennis.
Tennis. Pixabay

Alfa Warm-Up-toernooi Altec groot succes

Sport

AALTEN - Afgelopen week werd op tennispark ‘t Geurken het jaarlijkse Warm-Up-toernooi gespeeld in meerdere categorieën. Ook dit jaar trok het toernooi, dat als opwarmer dient voor het naderende competitieseizoen, een breed deelnemersveld uit de gehele regio.

Dat maart zijn staart roert, bleek maar weer eens toen op de eerste vrijdag van het toernooi maar liefst 27 partijen verzet moesten worden vanwege de hevige sneeuwval die avond. Het finaleweekend daarentegen was zonovergoten, waarbij de winterjas regelmatig binnen aan de kapstok bleef hangen.
In dat finaleweekend werden in alle categorieën de kwart-, halve- en finales gespeeld, waarbij de gemoederen soms flink opliepen en er met het mes tussen te tanden werd gestreden alsof het seizoen al begonnen was. Zo was in de Herenenkelcategorie Wouter Jansen in de eindstrijd met 7-5 en 6-4 te sterk voor Melvin Rensink. In de herenenkel 6 was het Winterswijker Dik Stemerdink die met 6-1 en 6-1 te sterk was voor Niels Lammers. In de gemengd dubbel 5 stonden Mirjam Klumpenhouwer en Marnix Schoppers tegenover het duo Daisy Buesink en Joey ten Barge, die er met 6-3 en 7-5 met de winst vandoor gingen.
Bij de jeugd werd er ook volop opgewarmd in verschillende leuke partijen. Bij de meisjes t/m 14 jaar was in de finale Micky Bulsink met duidelijke cijfers te sterk voor Fiene Wijnveen, terwijl bij de jongens t/m 17 jaar het in de eindstrijd erg spannend was en Lasse Lievers met 7-5 en 7-6 net Mees te Veldhuis van de zege afhield.
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd Alfa Warm Up toernooi bij Altec, waarbij spelers en toeschouwers zich in het vroege voorjaarszonnetje met recht hebben kunnen opwarmen voor het komende tennisseizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant