Dartskampioen Wybe Kempers. Foto: PR

Dartskampioen Wybe Kempers. Foto: PR

Wybe Kempers Aaltens Kampioen BESEL CUP 2023

Sport

AALTEN - Zondag 15 januari jongstleden vertegenwoordigde een bijna volgeladen deelnemersveld op lokaal niveau de dartssport.

Relatief vroeg op de dag gingen de lichten aan boven het befaamde darts-podium van Oerkroeg Schiller. “Are you ready? Lets play darts!” en de strijd om het Aaltens kampioenschap barstte los.
Vanuit een poule-systeem werd er een afsplitsing afgedwongen naar de momenteel sterkste spelers, om uiteindelijk te belanden in de halve finales. Team Schiller 2 won de eer om vanaf dit punt exclusiviteit te bieden aan de invulling van de staart van het wedstrijdschema. In een zinderende finale greep Wybe Kempers uiteindelijk de titel en werd gekroond tot Aaltens Kampioen BESEL CUP 2023.
In het 25-jarig jubileumjaar (2023) van darts-team Schiller 2 heeft de feestcommissie besloten om bepaalde mensen in het zonnetje te zetten. Het gaat hier om personen die een onuitwisbare bijdrage hebben geleverd aan team Schiller 2. Aldus heet de wisselbeker behorende tot het Aaltens kampioenschap vanaf 2023 de BESEL CUP. Vernoemd naar de grondlegger van minstens de lokale en regionale darts-sport: Bennie Sellink. Het pleziert de jubilaris om dit gebaar te mogen maken kort na Bennie zijn 70ste verjaardag.
Waar er in het Verenigd Koninkrijk tijdens het WereldKampioenschap darten jaarlijks wordt gestreden om de legendarische Sid Waddell Trophy, wordt er in Aalten vanaf nu jaarlijks gedart om de inmiddels al beroemde BESEL CUP.
De dartsvereniging Schiller en uitbater Jaap Delleman willen hiermee op passende wijze een proost uitbrengen op de grondlegger van de vereniging, Bennie Sellink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant