Commissie Sportkleding Weggeefbeurs, vanaf links Bart Wille, Michiel Stronks, Agnes Veenhuizen, Heidi Gussinklo en Monique Sellink. Foto: Karin Stronks

Commissie Sportkleding Weggeefbeurs, vanaf links Bart Wille, Michiel Stronks, Agnes Veenhuizen, Heidi Gussinklo en Monique Sellink. Foto: Karin Stronks

Uniek project; sportkleding weggeefbeurs!

Sport

AALTEN – In een ruimte van complex Sealing Valley wordt op 3 februari 2023 van 16.00 tot 20.00 uur een uniek project gepresenteerd, een weggeefbeurs van sportkleding. Een speciale commissie heeft alle sportverenigingen in de gemeente Aalten aangeschreven met het verzoek om mee te doen met deze actie. Heidi Gussinklo, bestuurslid van AZSV met portefeuille Maatschappelijke Betrokkenheid, legt uit: “Iedereen kan naar de beurs komen om sportkleding op te halen. In principe is alles gratis, een vrije gift mag maar hoeft niet. We willen het laagdrempelig houden!”

Door Karin Stronks

Het idee is geopperd door Bart Wille, leider van AZSV JO19-1. Hij vertelt: “Het begon met een idee voor een tweedehands sportkledingwinkel voor AZSV leden. We hebben via de Aaltense Uitdaging een oproep gedaan voor het beschikbaar stellen van kledingrekken. Via deze partij kwamen we in gesprek met Michiel Stronks en Eric Wichers van Figulus Welzijn. Zij stelden voor om het project breder te trekken, om alle sportclubs van de gemeente Aalten te betrekken. Het idee sprak ons erg aan en we hebben een commissie gevormd om het plan verder uit te rollen.” 

Het idee voor de tweedehands kledingwinkel wordt gewijzigd in een weggeefbeurs voor sportkleding. Michiel: “In eerste instantie was de beurs bedoeld voor mensen met een kleine beurs. Voor deze doelgroep is het vaak lastig om naast de contributie ook nog nieuwe sportkleding aan te schaffen. Terwijl bij veel mensen zo goed als nieuwe en niet gebruikte sporttenues in de kast liggen waar niets mee wordt gedaan. Daar is de weggeefbeurs voor sportkleding voor bedoeld!”
Bart vult aan: “Iedereen is welkom op de beurs. Wie het zich kan veroorloven kan een vrijwillige bijdrage doen voor de aangeboden sportkleding en het materiaal. Maar het hoeft niet.”
Bij de plek van elke vereniging kan een gift worden gedaan, om de betreffende club financieel te ondersteunen.

‘In deze
tijden van
dure
rekeningen
en een hoge
inflatie is
deze actie
misschien
wel meer
nodig dan ooit’

Er wordt een affiche gemaakt die naar alle sportclubs van de gemeente Aalten is verzonden. Agnes Veenhuizen, leider JO13-2 en projectvrijwilliger bij AZSV, geeft aan: “Acht verenigingen hebben al gereageerd! DIOS Dinxperlo, volleybalvereniging BOVO, Yoga & Zo, AZSV, paardensportvereniging PSVA, AV Weerbaarheid, AVA’70 en tennisvereniging De Rietstap hebben hun medewerking toegezegd. Een mooi begin! We roepen hierbij alle clubs op om ook te reageren en om sportkleding voor een tweede ronde in te zamelen onder de leden en beschikbaar te stellen voor de beurs!” 

De sportkleding weggeefbeurs wordt gehouden op zaterdag 3 februari 2023 van 16.00 tot 20.00 uur. Hans Beele, eigenaar van complex Sealing Valley, heeft een ruimte beschikbaar gesteld voor het unieke project. “We zitten op een prachtige locatie, op neutraal terrein. Wij zorgen voor tafels en kledingrekken waar sportverenigingen de spullen kunnen etaleren. Meewerkende sportclubs zorgen met vrijwilligers zelf voor de uitgifte van de kleding en materialen. Iedereen kan een kijkje nemen en spullen ophalen, volwassenen, jongeren en kinderen. In deze tijden van dure energierekeningen en een hoge inflatie is deze actie misschien wel meer nodig dan ooit”, aldus Monique Sellink van de AZSV Kledingcommissie.
Michiel: “Als het goed gaat lopen wordt deze weggeefbeurs wellicht een jaarlijks terugkerend evenement!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit