Basketbal.
Basketbal. Pixabay

U14 Give and Go wint eerste wedstrijd van het seizoen

Sport

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelde het U14 team van Give and Go haar eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Dedein uit Didam. Het team bestaat voor een deel uit spelers die vanuit de U12 zijn doorgestroomd, een paar nieuwe spelers en (indien beschikbaar) een Aaltense speler die bij Becege uit Doetinchem speelt, maar ook mag uitkomen voor de U14 van Give and Go.

Gelukkig was deze laatste beschikbaar want door blessures kon het vaste team maar 6 spelers op de been brengen. Ook werd er een speelster van het U12 team ingezet waardoor er met 8 spelers aan de wedstrijd begonnen kon worden.

Give and Go ging gelijk voortvarend van start. Verdedigend stond het team haar mannetje. In de aanval lieten de spelers hun individuele kwaliteiten zien en wisten veel te scoren. Zo werd er gelijk een gat geslagen. Door het goede spel voort te zetten werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd. In de rust stond het 44-14.

Na de rust gingen de Aaltense spelers op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Een aandachtspunt was dat spelers soms zo gefocust waren op hun eigen actie, dat vrije medespelers over het hoofd werden gezien. Zodra daar op gelet werd, was er regelmatig sprake van mooi samenspel en aanvallen waar alle spelers hun aandeel in hadden.

De wedstrijd eindigde met 84-30 in een mooie overwinning voor Give and Go.

U12 team Give and Go verliest

Het U12 team van Give and Go speelde zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Pigeons uit Duiven. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, was deze keer wel iedereen beschikbaar. Met maar liefst 12 spelers werd de wedstrijd gespeeld. Dat betekende echter ook dat er elke periode 7 spelers op de bank zaten en er per speler veel minder speeltijd was.

Het was te merken dat veel spelers “zoekend” waren en dat het samenspel moeizaam op gang kwam. Dit, in combinatie met een sterke en vaardige tegenstander, maakte dat het Aaltense team weinig in te brengen had op het eigen veld. De tegenstander wist de bal veelvuldig te onderscheppen en scoorde veel en makkelijk, waaronder een heel aantal 3-punters. De spelers van Give and Go groeiden gedurende de wedstrijd in hun spel; ze toonden meer lef en ze kwamen af en toe ook tot scoren, maar het krachtsverschil bleek te groot. De eindstand was 12-51.