Dylan Bauhuis ruimt op.
Dylan Bauhuis ruimt op. RvdL

AD’69 bekert verder na 2-5 winst op vv Haaksbergen.

Sport

Haaksbergen begon fanatiek en was in de eerste minuut al in de zestien van keeper Vonhof te vinden, nog ongevaarlijk maar toch. Door slordig balverlies van Dylan Bauhuis moest Bram Bulsink dusdanig het vuile werk opklaren dat het hem een gele kaart opleverde.  Dat het eerste initiatief door Haaksbergen werd geleverd maakte geen indruk op AD’69, in de vierde minuut werd door Hidde Weenk de 0-1 gescoord. Zich snel vrij makend de zestien in, de keeper met een geslepen schot passeren wordt langzaam de specialiteit van Weenk. In de 10e minuut had een verdediger van Haaksbergen pech om in de zestienmeter hands te maken waardoor de gegeven penalty door Dylan Bauis werd verzilverd. De 0-3 door Dylan Bauhuis werd bijna in de 20e minuut gescoord toen een afzwaaier van de keeper bij hem terecht kwam, een lob over de keeper lag voor de hand maar de beste man kreeg nog net zijn vuisten tegen de bal om deze via de paal onschadelijk te maken. Na de 0-2 voorsprong werd het spel wat slordiger, de regen maakte het niet makkelijker, passes van beide teams kwamen niet altijd aan maar AD’69 bleef degene die meer voor het doel van de tegenstander te vinden was. Haaksbergen maakte er geen gebruik van en kreeg de bal maar mondjesmaat richting het domein van keeper Vonhof. AD’69 kreeg meerdere kansen om de 0-2 uit te bouwen, met name Dylan Bauhuis en Hidde Weenk gunden elkaar de mogelijkheid om te scoren maar men moest tot de 34e minuut wachten toen Weenk zich met een draai op de zestien vrij kon spelen, voordat hij de bal onder controle kreeg werd hij gevloerd waardoor Bauhuis zich voor de tweede keer mocht opmaken om de gegeven pingel om te zetten in een score. De laatste fase van de eerste helft was weer voor AD’69, een cornerbal van Michiel Ebbers in de 44e minuut werd door Bauhuis met een achterwaartse kopbal in het net gelegd. Met 0-4 zat AD’69 op rozen.

Na rust lag het initiatief bij Haaksbergen om er toch nog wat van te maken maar kreeg het door de stofzuigers van AD’69 in de verdediging het voorlopig niet voor elkaar.  vd Dobbelsteen, Scholten, Bulsink en Oostrik vormden in het derde kwart van de wedstrijd een te groot obstakel voor Haaksbergen. In de 70e minuut een wissel waardoor Fabian Weijers er in kwam, een minuut had hij nodig om de bal panklaar te koppen voor Weenk die vervolgens de 0-5 wist te scoren. De wedstrijd was hiermee toch wel gespeeld echter niet als het aan Haaksbergen lag. En dat leverde direct een goal op , de 1-5 werd amper na 2 minuten na de 0-5 gescoord. Acht minuten later volgde zelfs de tweede tegentreffer toen Oostrik de bal in de zestien niet weg kreeg, de bal raakte in een kluts en een speler van Haaksbergen was de laatste die de bal raakte. 2-5 en nog een kwartier te spelen, AD’69 mocht het initiatief in de slotfase niet weggeven, deed dat ook niet maar het spel werd er niet nauwkeuriger op, echter bij Haaksbergen was op een bepaald moment de pijp leeg. Met de derde winst op rij verzekert AD’69 zich van de tweede bekerronde.