De start van de GTM loop voor de jeugd. Foto: Rinus Luijmes
De start van de GTM loop voor de jeugd. Foto: Rinus Luijmes

AVA’70 in startblokken voor Gerard Tebroke Memorialloop

Sport

AALTEN - De GTM-koorts begint bij AVA’70 behoorlijke vormen aan te nemen. De komende dagen worden de laatste puntjes op de i gezet om het sportieve evenement, dat op 21 mei in het centrum van Aalten voor de twintigste keer wordt gehouden, tot een groot succes te maken. De Markt fungeert als start- en finishcentrum en zal worden omgetoverd tot een heuse hardlooparena, waar het publiek alle gelegenheid heeft om te genieten van prachtige prestaties van jonge talenten en echte professionele atleten.

Om 16.30 uur start de wedstrijd met de één kilometerrun voor de kids tot en met 9 jaar. Na het startschot slingeren de jongens en meisjes in een ronde van 1000 meter door de gezellige winkelstraten van Aalten om uiteindelijk te finishen op de Markt. Uiteraard ontvangt elke deelnemer een fraaie medaille en een mooie bidon. Maar dat is nog niet alles, want wedstrijdsponsor `t Noorden stelt voor elke finisher een lekkere traktatie beschikbaar. Een kwartier later gaat de oudere jeugd van start voor hun wedstrijd over twee kilometer. Het is hetzelfde rondje door het dorp, maar dat moet twee keer worden afgelegd en dat is een flinke sportieve uitdaging, want het parcours is best een beetje heuvelachtig en ook de klinkerwegen maken het nog eens extra pittig. 

Vuurwerk wordt verwacht bij de Ducona tien kilometerrun, die om 18.00 uur van start zal gaan. Het is de organisatie gelukt om een vijftal nationale topatleten naar de wedstrijd in Aalten te halen, die het allemaal in zich hebben om bloedsnel te lopen en de tien kilometer af te leggen binnen 30 minuten. Michel Butter is ongetwijfeld de bekendste professional, maar zal zeker geduchte concurrentie mogen verwachten van Roy Hoornweg, Björn Koreman, Gert-Jan Wassink en Richard Douma. Laatst genoemde is zelfs Nederlands recordhouder met een tijd van 28.08 minuten. Naast dit vijftal zullen ook diverse regionale toppers aan de start verschijnen, die er samen ook een mooie strijd van zullen maken. Een prachtige ervaring voor recreanten om hier tussen te kunnen staan.

Om 19.15 uur zal een bijzonder groot aantal atleten van start gaan bij de Sorba vijf kilometerrun, waarin ook de deelnemers aan de GUV Businessrun vertrekken. Het veelkleurige lint van hardlopers slingert zich door de kern van Aalten en kan daarbij zeker rekenen op het applaus van het publiek. Na een aanloop van één kilometer volgen twee pittige rondjes met onder andere de passage dwars door café Leuven en natuurlijk de doorkomst op de Markt waar de toeschouwers de sportievelingen kunnen ondersteunen met applaus en enthousiaste aanmoedigingen. AVA’70 nodigt alle Aaltenaren uit om gratis getuige te zijn van dit sportieve hardloopevenement in het centrum, met start en finish op de Markt.

 

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit