Giel met zijn ouders (links) en Jeffrey van Diggelen van JD Kartsports. Foto: PR
Giel met zijn ouders (links) en Jeffrey van Diggelen van JD Kartsports. Foto: PR

‘Ik wil dit jaar weer kampioen worden’

Sport

Regerend kampioen Giel Huntink aast op titelprolongatie

AALTEN - Afgelopen seizoen werd Giel Huntink uit Aalten kampioen in de Formula Honda 9PK. Wat een leerjaar voor hem had moeten zijn, werd het jaar van glorie. Dit kunstje probeert de talentvolle racer dit jaar koeltjes over te doen. Tot nu toe gaat dat hem goed of. In Venray behaalde Huntink op zijn Birel van JD Kartsports een knappe tweede positie overall en pakte hij de zege bij zijn klasse in de Junioren. Als kers op de taart kon hij eindelijk zijn bekers in ontvangst nemen van het kampioenschap van 2021. Vanwege de periode van coronamaatregelen had de talentvolle coureur nog niet zijn bekers gekregen. 

De elfjarige Huntink is geen nieuweling in de kartsport. Op vierjarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de geur van benzine en verbrand rubber, het greep hem en liet hem niet meer los: “Ik was vier jaar oud toen ik voor het eerst in een kart stapte. Dat was toen op vakantie op Mallorca en daar wilde mijn vader karten. Toen heb ik mijn eerste rondjes gereden in een baby kart, dat was de enige waar ik toen nog in mocht. In Nederland mag je op je vierde nog niet in een huurkart, dus toen heeft papa maar een kart voor mij gekocht en daar zijn we toen mee gaan rijden in Eefde.” 

Vorig jaar was tot dan toe het hoogtepunt uit de carrière van de jonge Aaltenaar die uitkomt voor het team van JD Kartsports: “Ik ben vorig jaar kampioen geworden in de Formula Honda 9PK. Het seizoen ging super en ik had de eerste wedstrijd gewonnen. Daarna heb ik nog een aantal wedstrijden gewonnen en ben ik op een paar races na elke wedstrijd op het podium geëindigd.” Vanwege de corona-maatregelen in 2021 kregen de kampioenen dit jaar pas de beker uitgereikt en zo werd Giel nog even in het zonnetje gezet als kampioen. Die titel wil de ambitieuze karter in 2022 prolongeren. “Ik wil dit jaar gewoon weer kampioen worden.”  

Huntink is alweer goed op koers, maar het seizoen is nog lang en Giel blijft de focus houden. “In mijn klasse sta ik momenteel eerste. We hebben hierna nog vier weekenden te gaan dus daar kan nog van alles gebeuren”, zo vertelde de regerend kampioen.

“We gaan begin mei testen met een ID Engine en eind mei met een X30 om te kijken of dat misschien iets kan zijn. De volgende stap moet gezet worden natuurlijk. In de kartsport moet je een bepaald budget op tafel leggen. Als je vanaf de Cadet om de overwinningen mee kunt strijden, wil je niet ineens alleen nog maar meerijden als veldvulling. Het is nu zoeken naar wat mogelijk is voor hem, qua klasse en natuurlijk ook qua budget. We zullen natuurlijk op zoek gaan naar sponsoren die dit wel interessant vinden. We hebben wel al een tankstation dat ons sponsort in het dorp. Maar het is zaak om, als we dit project willen gaan professionaliseren, dat daar sponsoren bij komen. Dat is een hele klus”, zo vertelde René Huntink, de vader van Giel. Giel Huntink wil graag zijn ouders, Team JD Kartsports van Jeffrey van Diggele en sponsoren Tankstation Hamelandstop BV en Truckstop/Eetcafé Hamelandroute-Snack bedanken voor de support. 

Nummer 194, Giel Huntink, rijdt op koppositie. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit