Afbeelding
ChristenUnie

Minister Carola Schouten brengt bezoek aan gemeente Aalten

Politiek

AALTEN - In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen kwam minister Carola Schouten, minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, naar de gemeente Aalten op 22 februari. ChristenUnie Gelderland en ChristenUnie Aalten hadden een gespreksavond georganiseerd om met de minister en aanwezigen te spreken over onder andere leefbaarheid en bereikbaarheid in de provincie. 

De avond begon met een quiz om het ijs te breken; weet jij bijvoorbeeld hoeveel zetels er in de provincie Gelderland zijn? Waarna de politici uit de drie verschillende politieke lagen voorgesteld, Freek Rebel als lid van de Provinciale Staten, Tobias Holtman als gemeenteraadslid voor CU in de gemeente Aalten en Minister Carola Schouten. Het gesprek werd vervolgens aangegaan met de aanwezigen in de zaal. 

Er werden verschillende onderwerpen besproken tijdens de bijeenkomst, waaronder natuur, landbouw, openbaar vervoer en armoede. Zo kwam ook de (ervaren) kloof tussen de randstad en het platteland naar voren en werden er zorgen geuit over de leefbaarheid en aanwezigheid van voorzieningen op het platteland. Minister Schouten deelde haar lijfmotto: “Zie de mens.” Hiermee gaf ze aan dat het volgens haar belangrijk is om vanuit de mens te denken en niet vanuit het systeem of de regels van de overheid. 

Naast dat er kritische punten naar boven kwamen, kon er ook geconcludeerd worden dat we in een mooie regio wonen. Waarin we omzien naar de mensen om ons heen en elkaar helpen waar nodig. Minister Schouten sloot de avond af met de uitspraak “ ‘noaberschap’ zou eigenlijk in de Dikke van Dale moeten worden opgenomen”. 

Al met al was het een geslaagde avond waarbij belangrijke onderwerpen werden besproken en er openlijk werd gediscussieerd over de uitdagingen waar de gemeenschap mee te maken heeft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit