Locatiebezoek PvdA Gelderland in Lintelo. Foto: Hilbert Somsen
Locatiebezoek PvdA Gelderland in Lintelo. Foto: Hilbert Somsen

PvdA Gelderland bezoekt gevaarlijke verkeerssituaties in de provincie

Politiek

LINTELO - Op zaterdag 14 mei bezochten Jan Daenen en Judith Tenbusch van PvdA Gelderland vijf gevaarlijke verkeerssituaties in Gelderland. Deze punten kwamen naar voren in het Meldpunt Verkeersveiligheid die de partij onlangs heeft opengesteld. De fractieleden van de Provinciale Staten wilden graag met eigen ogen zien hoe gevaarlijk deze punten nu echt zijn.

De PvdA’ers begonnen hun tocht in Lintelo waar een groot aantal bewoners hen stonden op te wachten. Zij wensen een goede oplossing voor een oversteekplaats waar zij zich erg veel zorgen over maken. Zo zou het een oplossing zijn om vrachtverkeer om te leiden, maar ook een inhaalverbod zou helpen. “De bewoners hebben ons een boekje overhandigd met hun visie op de ontwikkeling van Lintelo en omgeving. Daar staat de aanpak van dit verkeerspunt ook in omschreven,” vertelt Judith Tenbusch. “Het is goed om hier te zijn. Want zo te zien gaat het inderdaad om een verkeerssituatie die vaak onveilig is. Hier moeten we mee aan de slag.” 

Het duo bezocht ook locaties in Didam, Doesburg, Bennekom en Terborg. De fractieleden nemen hun eigen waarnemingen mee in een vervolggesprek dat zij hebben gepland met gedeputeerde Witjes (Mobiliteit). “We hebben na vandaag zeker een paar nieuwe vragen, maar ook heel veel informatie. Dit nemen we mee naar het gesprek met de gedeputeerde en we zullen aandringen op spoedige verbetering van deze situaties,” aldus Daenen. “We blijven contact houden met de bewoners die ons vandaag hebben geïnformeerd. Goed om korte lijnen te houden met de inwoners, zodat we goed kunnen werken aan oplossingen voor de korte én de lange termijn.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit