Afbeelding
Foto: PR

Het best passende verpakkingsmateriaal voor jouw producten

Partnerbijdrage

Steeds meer producten worden online besteld en vervolgens bij de koper thuis afgeleverd. Al deze goederen moeten goed verpakt worden zodat ze van je productieplek naar de koper kunnen worden getransporteerd. Ook als je in winkels verkoopt zullen je producten van A naar B moeten worden bewogen voordat ze door de klanten gekocht kunnen worden. Veel mensen zullen herinneringen overhouden aan de presentatie en efficiëntie van de verpakking van hun nieuwe aanwinsten. Verpakkingsmateriaal is daarom een belangrijk onderdeel van je verkoopstrategie.

Een doos die bij jouw producten past
Wanneer we denken aan verpakkingsmateriaal dan komt al snel een beeld naar boven van een lompe Amerikaanse vouwdoos. Gelukkig worden er tegenwoordig enorm veel verschillende kartonnen dozen en andere verpakking opties zoals autolockdozen, postdozen en brievenbusdoosjes geproduceerd. Het is daarom de moeite waard om goed rond te kijken voor je een hele oplage dozen bestelt. Zorg dat je de juiste afmetingen, kwaliteit en stevigheid vindt voor jouw producten.

Afmetingen
Grote dozen leveranciers hebben vaak meer dan honderd verschillende opties kartonnen dozen en andere verpakkingen. Daardoor kun je eigenlijk altijd wel iets vinden dat past bij je producten. Het is sowieso verstandig om één tot twee centimeter speling te houden zodat de klant het product makkelijk uit de doos kan halen. Voor kwetsbare producten die in extra opvulmateriaal worden verpakt mag dat nog wat meer zijn. Dit beschermmateriaal is goedkoop dus daarop hoef je niet te besparen.

Kwaliteit en stevigheid
Naast de afmetingen is het ook verstandig om na te denken over de gewenste kwaliteit en stevigheid van de dozen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen gerecycled karton – wat uiteraard milieuvriendelijker is omdat er geen bomen voor worden gekapt – en kraftliner karton. Als je voor kraftliner gaat zorg dan dat het bedrijf werkt met karton dat gemaakt wordt van duurzaam hout. Op het gebied van stevigheid heb je de keuze uit enkel- en dubbelgolf. Enkelgolf wordt gebruikt voor lichte en onbreekbare goederen. Dubbelgolf is geschikt voor zware en breekbare goederen en daarnaast kunnen deze dozen beter gestapeld worden.

Verpakkingstape kan je bedrijf vertegenwoordigen
Het laatste belangrijke aspect van je verpakkingen is de verpakkingstape die je gebruikt. Op dit gebied heb je enorm veel mogelijkheden. Er zijn uiteraard verschillende maten en diktes. Daarnaast kun je kiezen uit allerlei verschillende materialen. PVC tape hecht het beste aan allerlei soorten kunststof en karton. Daarnaast maakt het bijna geen geluid bij het afrollen. PP tape blijft erg lang kleven en is daarom beter geschikt voor producten die lang opgeslagen worden. Als je een milieuvriendelijk soort tape wilt dan kun je kiezen voor acryl tape of ECO tape. Die laatste wordt gemaakt van cellulose of papier. Qua kleur kun je van alles kiezen voor je tape. Van transparant tot dooskleurig of bedrukt met je logo of bedrijfsnaam.

Professioneel advies of op maat gemaakt
Er zijn zoveel opties op het gebied van verpakking dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval is het verstandig om een verkoper van verpakkingen te zoeken die je vrijblijvend advies kan geven. Zo hoef je enkel te laten weten wat de kenmerken van je producten zijn en zij zullen je adviseren welke (kartonnen) dozen en verpakkingstape het beste passen. Als de perfecte doos of tape voor jouw producten niet lijkt te bestaan dan kunnen sommige bedrijven, speciaal voor jou, dozen op maat maken of een nieuwe tape ontwikkelen met de kenmerken die je nodig hebt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Webshop VIV. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit