Foto: PR

Bitcoins kopen, hoe doe je dat?

  Partnerbijdrage

Wil je starten met het kopen van Bitcoins of andere crypto? Dan is het belangrijk dat je dit op een veilige manier doet en dat je van te voren de juiste informatie hebt. Er wordt vaak moeilijker gedacht over het kopen van Bitcoins, dan het daadwerkelijk is. De afgelopen jaren is dit veel simpeler geworden. Er zijn veel platforms waarop ook beginners aan de slag kunnen. Wij leggen je graag uit hoe je gemakkelijk Bitcoins koopt.

Bitcoins kopen via een crypto exchange

Om Bitcoins te kopen kun je het beste een account aanmaken op een crypto exchange. Dit werkt gemakkelijk en veilig. Daarnaast heb je in de exchange continu de actuele koersen en kun je jouw saldo real-time bijhouden. Met een exchange heb je alles binnen handbereik. Meestal hebben exchanges ook een mobiele app. Je hoeft niet meer naar verschillende exchanges of shops om verschillende soorten crypto te kopen. Je kunt in één systeem in Bitcoins, Ethereum, ADA en andere crypto handelen. Dat bespaart je een hoop werk en maakt traden in Bitcoin en andere crypto een stuk eenvoudiger. Let op: dit alles betekent niet dat het handelen zonder risico’s is. Naast de mooie kansen die Bitcoins bieden, loop je altijd evenveel risico om geld te verliezen.

Bitcoins kopen via een broker

Je kunt je Bitcoins ook kopen via een broker. Een broker is een tussenpartij die bemiddelt tussen de koper en de crypto exchange. De partij heeft zelf geen crypto in bezit, in tegenstelling tot een exchange. Brokers bieden vaak uitgebreidere en Nederlandse service. Ze beschikken ook over een wallet en ze hebben meestal een systeem dat makkelijk te hanteren is.   Een nadeel is echter dat zij als tussenpartij hogere transactiekosten rekenen. Daarnaast heb je bij een exchange altijd de actuele marktprijzen en koop je jouw Bitcoins direct op de markt, zonder tussenpartij.

Welke bitcoin exchange moet ik kiezen?

Wat is nou eigenlijk de beste crypto exchange van Nederland? Bitvavo, Litebit en BTC Direct zijn enkele voorbeelden van populaire exchanges. Alle drie zijn gebruiksvriendelijk voor beginnende handelaars. Als je een meer ervaren trader bent, dan is Bitvavo een betere keuze. Bitvavo is absoluut de bekendste en populairste. Dit door hun lage transactiekosten, het grote aantal cryptomunten, de overzichtelijke app en de vele betaalmogelijkheden.

Tegenwoordig kun je gewoon met iDEAL tegoed storten op je Bitvavo account. Dit gaat super makkelijk! Met iDEAL kun je je saldo opwaarderen in bijvoorbeeld euro’s of dollars. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je Bitcoin kopen. In enkele simpele stappen ben jij klaar om te gaan traden!

Dit artikel wordt u aangeboden door Bitcoinstart. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden