Afbeelding

Muzikale Voetnootjes, Marco van Lochem

Opinie

Goa Asteblieft Niet Weg - De Boetners & Marise den Bakker (2022)

10 jaar!

Van alle Muzikale Voetnootjes die ik geschreven heb, is dit de eerste die over het radioprogramma gaat waar ik wekelijks mee bezig ben, De Muziekexpress. Ooit gestart bij de voorganger van Aladna FM (AFM), Lindeboom FM. Toen in 2011 getracht werd om weer een nieuwe omroep voor de gemeente Aalten op te richten, als tegenhanger van Gelre FM, werden Benito en ik gevraagd De Muziekexpress weer op te pakken. Benito kwam in de Lindeboom-jaren steeds vaker bij het programma, totdat hij op een gegeven moment mijn compagnon was.

Op 6 juli 2012 startte om 19.00 uur de eerste uitzending van De Muziekexpress 2.0, die toen twee uur duurde. Na een jaar kregen we er een uurtje bij en sindsdien zijn we elke vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 uur te beluisteren. Liefde voor muziek, dat is wat wij willen uitdragen en uitstralen. Iets afkraken hebben we nagenoeg nooit gedaan, daar zijn anderen voor. We proberen ook zoveel mogelijk regionale muzikanten een podium te geven, we vinden dat één van de taken van een lokale omroep en we nemen dat dan ook zeer serieus. Als het dan ook nog in het dialect is, is onze interesse meteen gewekt.

Een perfecte combinatie van regionaal en dialect kwam dit jaar uit, volgens ons één van de mooiste liedjes van 2022. De Boetners samen met zangeres Marise den Bakker in ‘Goa Asteblieft Niet Weg’. Die prachtige melodie en tekst komen op sublieme wijze samen. ‘Al Joaren Bi-j Mekaar, ’T Geet Niet Altied Good’, een mooie inleiding om de problemen binnen een relatie aan te geven. Kevin Raayman in het Nedersaksisch en Marise in ‘gewoon’ Nederlands, ‘Je Bent Er Wel Maar Kijkt Steeds Weg’. En dan volgt een soort vraag-antwoord stuk, ‘Heb Weer Een Stukke In Mien Kraag, Ik Sliep Alleen Vannacht’, ik krijg er elke keer weer kippenvel van. Na regen komt zonneschijn, ‘Als Alle Onweer Is Verdwenen En De Storm Weer Is Geland, Loop Ik Met Jou Hand In Hand’, blijf met elkaar in gesprek en ‘Goa Asteblieft Niet Weg’.

Benito en ik hebben ontelbare liedjes gedraaid, de ene mooier dan de andere en soms zit er een topper bij, dat geldt wat ons beiden betreft voor dit nummer. Wij gaan als De Muziekexpress ook nog niet weg en hopen nog vele prachtige muziek te delen met onze luisteraars. Dat is onze taak als radiomakers. Oh ja, ook wij zijn ‘Al Joaren Bi-j Mekaar’!

73. Goa Asteblieft Niet Weg - De Boetners & Marise den Bakker

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit