Afbeelding

Let Love Rule - Lenny Kravitz (1989)

Opinie

Let Love Rule - Lenny Kravitz (1989)

Nieuw kabinet

Ze hebben het voor elkaar gekregen. Na maanden gesteggel, afwijzingen, openlijk kritiek leveren en nog veel meer gedoe, hebben ze elkaar daadwerkelijk ‘weer’ gevonden. Er is een nieuw kabinet, nou ja nieuw? Het is een doorstart van Rutte III waar begin vorig jaar de stekker uit werd getrokken. VVD, CDA, D’66 en CU vonden het na een reeks aan schandalen, vertrekkende bewindslieden en een snoeiharde conclusie uit een parlementaire enquête, tijd om het bijltje erbij neer te gooien. Dat deden ze een paar maanden voor de verkiezingen, op 15 januari 2021. Zou je kunnen zeggen dat het op dat moment al een puinhoop was?

Die verkiezingen leverden alleen maar meer vraagtekens op in een politiek landschap dat steeds meer versplintert en waardoor het formeren van een nieuw kabinet een bijna onmogelijke opdracht leek. Dat er tijdens de formatie ook nog onvoorstelbare fouten zijn gemaakt, paste perfect in de poppenkast die de Tweede Kamer heden ten dage typeert. Terwijl het land gebukt gaat onder corona maatregelen, klimaatveranderingen, de gevolgen van de toeslagenaffaire en de steeds duurder wordende maatschappij, ging onze premier vrolijk door met hetgeen hij al jarenlang doet. Zich al lachend door alle problemen heen praten en opgaan voor zijn vierde termijn als minister president. Overigens heb ik wel een soort van waardering voor hem, hij blijft ondanks alles, kaarsrecht overeind staan.

Lenny Kravitz brak eind jaren tachtig door met de single ‘Let Love Rule’, een geweldig nummer met een jaren zestig gevoel. Laat liefde regeren is de letterlijke vertaling van deze hit en dat is iets dat ik wens voor de komende periode. ‘Love Is Gentle As A Rose, And Love Can Conquer Any War’, misschien is het te soft, maar in tijden dat er veel tegenstellingen zijn is dit wel iets waar ik mijn hoop op vestig. ‘Brothers And Sisters Join Hands’, dit geldt voor de vier partijen die ons land weer gaan besturen, luister meer naar elkaar en probeer oplossingen te vinden voor de grote problemen die er zijn. ‘It’s Time To Take A Stand’, neem een duidelijk en gezamenlijk standpunt in en ga ervoor.

Laten we hopen dat het zal slagen, dat het eerlijker wordt, transparanter en socialer en dat we niet binnen afzienbare tijd weer naar de stembus moeten, want op dit moment krijgt geen enkele partij mijn stem. ‘Let Love Rule’, doe het samen voor alle Nederlanders!

48. Let Love Rule - Lenny Kravitz

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit