Repetitie voor de S-Factor. Foto: PR
Repetitie voor de S-Factor. Foto: PR

Schaersvoorde maakt zich op voor een nieuwe S-Factor

Muziek

AALTEN/DINXPERLO - De finale van S-Factor komt dichterbij. Op 11 april kunnen de leerlingen van het christelijk collega Schaersvoorde eindelijk laten zien wat ze allemaal kunnen. Enthousiaste leerlingen en coaches hebben zang- en bandworkshops gevolgd om te oefenen voor hun optreden tijdens de S-Factor finaleshow.

Door Tessa ten Bruin

Taeke en Thijmen leggen uit wat ze gaan doen. “Wij spelen samen het liedje Holiday van Greenday. Dit vinden wij allebei een heel mooi lied en het is leuk om samen te spelen.”  Gevraagd naar hun motivatie zegt Taeke: “Winnen maakt ons niet uit. Het meedoen en optreden vinden we al heel leuk en het is heel goed voor de ervaring. Ik wil proberen om hier later mijn baan van te maken. Door de show hoop ik dat mijn naam iets bekender wordt en dat ik word opgemerkt.”
Verdan Mircetic is gitarist van De Staat en docent gitaar op het conservatorium in Amsterdam. Hij is een van de coaches van de deelnemers aan S-Factor en is tijdens de show ook jurylid. “Ik kom vaak bij Oerkroeg Schiller, dat is echt mijn favoriete plek. Ik woon ertegenover en heb er gewerkt. Ook heb ik daar heel veel leuke bands gezien. Als mijn vrienden bijvoorbeeld gingen stappen, dan bleef ik bij Schiller en luisterde ik naar de muziek. Ik heb er zelf ook vaak opgetreden.”
Hij helpt bandjes voorafgaand aan S-Factor door ze te coachen. “Dat vind ik leuk omdat je op het conservatorium veel hogere niveaus hebt en dit hier is juist het begin. Zo zie je het talent ontstaan en groeien. En als ik leerlingen kan helpen, ook al is het een klein beetje, dan is dat al genoeg om ze verder te laten groeien. Ik zit ook in de jury bij de S-Factor. Dat is wel moeilijk omdat je je moet verplaatsen in degene die heeft opgetreden. Ook moet ik goed opletten of ik niet te kritisch ben en juist wel benoem wat er goed ging. Bij de leerlingen die ik zelf heb gecoacht wordt het voor mij net zo spannend als voor hun. Ik ga niet extra kritisch zijn op mijn coachleerlingen, maar ook niet extra losjes. Mijn vader was altijd erg kritisch naar mij en zo wil ik dat niet doen. Ik wil ook anderen wat leren. Het leukste vind ik om nieuwe mensen muziek zien te maken. Jonge mensen die net beginnen en het enthousiasme hebben. Het zien groeien van hun talent als ze doorzetten. Daarom is de boodschap die ik mee wil geven: hard werken is belangrijker dan talent.”
De S-Factor is op 11 april in De Pol in Aalten. Het begint om 19.30 uur. Kaarten kosten vijf euro, inclusief een kop koffie, thee of frisdrank.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant