Popkoor DAzzLe is klaar voor het jubileumconcert. Foto: Patrick Weijers

Popkoor DAzzLe is klaar voor het jubileumconcert. Foto: Patrick Weijers

Patrick Weijers

Popkoor DAzzLE kondigt groot 12,5-jarig jubileumconcert aan

Muziek

AALTEN/DALE - Het popkoor DAzzLE bestaat 12,5 jaar en kondigt daarom een jubileumconcert aan. Van Abba, Adele tot Rob de Nijs: het belooft een groot en divers concert te worden. Het koor zal begeleid worden door hun vaste dirigent Claudette Doup. “Ook hebben we artiesten uitgenodigd, met wie we door de jaren heen hebben opgetreden.” Het popkoor nodigt iedereen uit om op zaterdag 6 april om 20.00 uur te komen luisteren naar het concert. Christa Drenthel en Bianca te Brake vertellen meer over het concert. 

Door Eva Schipper

12,5 jaar geleden is het koor ontstaan. De naam DAzzLE komt voort uit de locatie van de repetitieavonden, Dale, en de Engelse vertaling van het woord verblinding: dazzle. Christa: “Toentertijd vonden we dit de allerleukste naam.”
Het koor bestaat uit ongeveer twintig enthousiaste leden. “We worden begeleid door onze vaste dirigent Claudette. Bianca vertelt: “Ik durf wel te zeggen dat zij ons echt naar een hoger niveau heeft getild. Onze dirigent is kritisch, maar we hebben ook zeker tijd voor gezelligheid.” Christa voegt hieraan toe: “Claudette wil echt dat er wat staat en dat maakt het ontzettend leuk.”

Het popkoor heeft ook speciale gasten uitgenodigd. “Artiesten met wie we in het verleden hebben gezongen, zijn nog een keer uitgenodigd. Zo komen zangeres Elles Tetelepta, de mannen van Dutterwattoo, oud-koorleden en ook een oud-leerling van Claudette.”
Speciaal voor dit concert leert het koor de nummers uit het hoofd. Christa: “Dat is eigenlijk wel een uitdaging, maar dat straalt wel wat uit.” Ze lacht: “We zijn natuurlijk allemaal niet de jongste meer, maar we oefenen hard.”
De dames van het koor hebben deze maand dan ook extra repetities en langere repetities gepland. Ook zijn er diverse commissies actief, zoals de kleding-, zalen- en jubileumcommissie.

Tijdens het concert zal er ook een loting worden gehouden voor de kas van de vereniging. Bianca spreekt haar dank uit aan de sponsoren die medewerking hebben verleend: “Wij zijn echt verrast hoeveel sponsoren hebben bijgedragen aan de loting. Wij zijn hier echt heel erg blij mee.” 

Ook doet het koor een oproep voor nieuwe leden. Christa vertelt: “Wij staan ook zeker open voor verjonging in het koor.”
Iedereen is welkom, maar er is wel een leeftijdsgrens en stemtest bij de inschrijving. Bianca: “We zingen zowel oude als moderne popmuziek, eigenlijk vindt iedereen de muziek leuk.”
Op dit moment is de gemiddelde leeftijd rond de 60 jaar. “We zouden het echt heel gezellig vinden om nieuwe leden te krijgen.”

‘We zouden
het echt
gezellig
vinden om
nieuwe
leden te
krijgen’


De repetitieavond is iedere woensdagavond om 20.15 uur in het Romienendal. Het koor treedt normaal gesproken ongeveer vier à vijf keer per jaar op. “Ook zijn we op zoek naar een pianist voor ons koor.”

Op 6 april zullen de deuren van het Romienendal om 19.30 uur opengaan. Het concert zal om 20.00 uur beginnen. Kaartjes kunnen gekocht worden aan de deur voor vijf euro per persoon. Voor nu kijkt het koor ontzettend veel uit naar hun jubileumconcert. “Het gaat fantastisch worden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant