Timmerfabriek Broekhout in Aalten. Foto: PR

Timmerfabriek Broekhout in Aalten. Foto: PR

Timmerfabriek Broekhout wint provinciale tenderregeling ‘natuurlijk sneller bouwen’!

Economie

AALTEN - Broekhout B.V. in Aalten breidt uit en schaalt op. Met het plan ‘Broekhout 2.0 – op naar industrie 4.0 in houtbouw’ heeft het bedrijf een subsidie weten te bemachtigen voor opschalen van natuurlijk bouwen met prefab houtbouw-elementen. Het betreft de provinciale tenderregeling ‘Natuurlijk sneller bouwen’! Subsidieontvangers krijgen 100.000 tot 200.000 euro voor de uitvoering van hun project.

Een welkome aanvulling op de strategie van de onderneming: efficiënter bouwen door fabrieksmatig produceren van houtbouw-elementen (kozijnen, houtskeletbouw/HSB, daken) met zoveel mogelijk natuurlijke (biobased) grondstoffen.
Voor dit innovatieproject betekent dat vooral de productielijnen beter inrichten en geschikt maken voor grotere HSB bouwdelen, investeren in digitalisering van het productieproces met betere software en het machinepark up-to-date maken met machines die nog sneller en nauwkeuriger werken.

In de Achterhoek
Directeur Wijnand Heijnen: “We willen en moeten meer duurzaam gaan bouwen, en de natuur zo min mogelijk belasten. Deze tenderregeling betekent voor ons als relatief kleine speler een versneller voor het opschalen van de productie.”
Broekhout is bezig met de uitbreiding van de productiefaciliteit aan de Vierde Broekdijk 3 in Aalten.De winst voor de regio is dat bijvoorbeeld woningen sneller en efficiënter kunnen worden gerealiseerd. Hierdoor kan ook Broekhout haar bijdrage leveren aan de uitdagende woningbouwvraagstukken die landelijk en in de regio spelen. Daarbij wordt er ook de samenwerking gezocht met het project Samen Biobased Bouwen van 8RHK ambassadeurs Wonen & Vastgoed.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit