Juwelier Meerdink. Van links naar rechts: Karin Meerdink, Joke Woordes, Andrea Elferink, Ria Lubbers. Foto: PR Meerdink
Juwelier Meerdink. Van links naar rechts: Karin Meerdink, Joke Woordes, Andrea Elferink, Ria Lubbers. Foto: PR Meerdink

55 jaar Juwelier Meerdink in Aalten

Economie

Karin Meerdink: ‘De aanzoek-ring is in’

AALTEN - ‘Een van onze meest verkochte artikelen is tegenwoordig de aanzoek-ring,’ zegt Karin Meerdink. ‘Vroeger ging men zich verloven. Tegenwoordig vraagt de aanstaande bruidegom zijn bruidje op een onverwacht moment op een onverwachte plaats. Soms in aanwezigheid van vrienden en familie. Daar spelen wij op in!’

Door Jos Wessels

55 jaar Meerdink
Er is heel wat veranderd sinds Karins ouders Gerrit Meerdink en Willy Bulten in 1967 met hun zaak begonnen in de Prinsenstraat. Toen waren alle uurwerkjes nog mechanisch, Gerrit was dan ook vooral reparateur. Willy stond in de winkel en deed de administratie.
In 1986 verkaste men naar Haartsestraat 2. Hier, nabij het centrum, zit de loop er flink in en dat is nog steeds zo.
Dochter Karin groeide op tussen de trouwringen en de pendules. Zij besloot de vakschool voor goudsmid, edelsmid en uurwerkmaker in Schoonhoven te volgen. Sinds 1993 staat zij fulltime in de zaak. Haar vader Gerrit overleed volkomen onverwacht in 2007. Haar moeder Willy is achter de schermen ook nog actief.

Grote klantenkring
De klantenkring van Meerdink is in de loop der jaren flink gegroeid. Doordat collega’s in omliggende plaatsen soms moeten stoppen wegens gebrek aan een opvolger, komen de klanten naar Meerdink in Aalten. Deze staat bekend om de snelle service.
Kleine reparaties worden onmiddellijk uitgevoerd zodat de klant niet hoeft terug te komen.
De coronatijd was ook Meerdink een moeilijke tijd. Van het een op het andere moment moest alles dicht. Maar soms wil men toch een sieraad bij een bijzondere gebeurtenis. Karin stapte dan op fiets met in de fietstas een cassette met een keur aan ringen en (dure) horloges en bezocht de klant thuis.
Gaandeweg openbaarde zich ook een positief effect: omdat mensen niet op vakantie konden, waren zij geneigd meer uit te geven aan sieraden.
Karin is wel blij dat zij voor deze kerst gewoon open kan zijn en niet gesloten zoals de afgelopen twee jaar.
Het jubileum is gevierd door 22 sieraden en horloges te verloten onder klanten. De winnaars hebben de prijzen inmiddels opgehaald.
Karin wordt in haar werk bijgestaan door Joke Woordes, Andrea Elferink en Ria Lubbers. Thuis zorgt echtgenoot Sander Lensink voor het eten en het huishouden en hij repareert ook klokken! En dat allemaal naast zijn werk als treinmachinist en verkeersleider bij Arriva!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit