Aart Nijman bij de oven in bakkerij Kasper Paul. Foto: Jos Wessels
Aart Nijman bij de oven in bakkerij Kasper Paul. Foto: Jos Wessels Jos Wessels

Aart na 51 jaar weg bij banketbakker Kasper Paul

Economie

AALTEN - Vrijdag 2 september is de laatste werkdag van Aart Nijman. Na maar liefst 51 jaar bakkerswerk trekt hij de deur bij Kasper Paul achter zich dicht om te gaan genieten van een welverdiend pensioen.

Het begon in 1971. Vader Nijman bezorgde brood namens Brunsveld uit IJzerlo en kwam zo ook bij bakker Blanken. ‘Ik zoek nog een jong bakkersmaatje’, zei Harrie Blanken. ‘Ik weet er wel een’, zei vader Nijman. ‘Mijn zoon heeft net de bakkersopleiding voltooid.’
En zo kwam Aart bij Blanken in dienst en later bij Kasper Paul. De werkplek bleef die 51 jaar dezelfde. Aart werkte het liefst dicht bij de oven. Koekjes, appeltaart, saucijzenbroodjes, appelflappen, dit bakwerk lag hem goed en hij moet er miljoenen van hebben gebakken.

Het waren lange dagen, zeker vroeger. 15 tot 20 overuren per week was niets bijzonders. Nu werkt Aart nog drie dagen per week in de voormiddag, waarbij hij om 6 uur begint. Ontelbare stagiairs heeft hij opgeleid, onder wie ook Kasper Paul zelf. Aart heeft het werk altijd met plezier gedaan. Soms werden er grappen uitgehaald. Dagelijks schalde de Arbeidsvitaminen door de bakkerij. Tot de collega’s een keer een bandje lieten horen met het orgelspel van een collega. Die dacht de radio te horen tot hij ineens zei: ‘hee, dat lijkt wel van mijzelf!’

Aart Nijman groeide op in IJzerlo in een jongensgezin. Met Liesbeth kreeg hij drie zonen en nu zijn er drie kleinzonen. De vrije tijd in de toekomst zal zeker voor een deel door die kleinzonen worden ingevuld. Verder kookt Aart thuis altijd; deze hobby staat dicht bij zijn werk. Aart en Liesbeth waren altijd actief als vrijwilliger in IJzerlo en zijn dat nu ook in hun huidige woonplaats Aalten. Zo was Aart penningmeester van het schoolfonds en de schietverenigingen en deed hij dingen voor de kerk. Dat laatste zal zeker in de toekomst ook het geval zijn.
Binnenkort neemt Aart Nijman in een feestelijke bijeenkomst afscheid van de collega’s om dan te gaan genieten van een lange en hopelijk gezonde pensioentijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit