Jumbo nieuwe eigenaar Tijn Leussink (links) met Wilfried en Belinda Arentz. Foto: Frank Vinkenvleugel
Jumbo nieuwe eigenaar Tijn Leussink (links) met Wilfried en Belinda Arentz. Foto: Frank Vinkenvleugel

Jumbo Arentz wordt Jumbo Leussink

Economie

DINXPERLO - Waar iedereen aan het wachten is op nieuws over de nieuwe locatie van Jumbo Arentz, komen Wilfried en zijn vrouw Belinda met een heel ander nieuwtje. Ze gaan namelijk stoppen. Het personeel van Jumbo is donderdag 7 april ingelicht en nu mag iedereen het weten. Wilfried en Belinda laten een gespreid bedje achter voor hun vervangers Tijn en Niek Leussink, welbekend van onder andere Jumbo Aalten. 

Door Waltraud Wensink

Tijn en zijn broer Niek Leussink zien het als een prachtige kans. Een goed draaiende winkel, goed en gemotiveerd personeel met mooie vooruitzichten voor de toekomst. De ervaring hebben ze, want er staan al meerdere winkels op hun naam. Tijn: ”We hebben het inderdaad vaker gedaan, een bedrijf overnemen en in dit geval kunnen we wel spreken van een ‘gespreid bedje’ waar we terecht komen. Al het personeel kan in principe blijven en onze visie komt grotendeels overeen met die van Jumbo Arentz. We komen in een prettig en zelfstandig team terecht.” 

Daar heeft Jumbo Arentz wel voor gezorgd. Het laatste half jaar waren ze ongemerkt bezig om de manier van werken iets te veranderen. Wilfried: ”Zonder dat ons personeel het wist waren ze al bezig met een andere manier van werken, gericht op een stukje toekomst. Met een nieuwe baas komen er ongetwijfeld ook andere regels, dat hoort erbij, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. We hebben het goed gehad en dat hebben we mede te danken gehad aan al die betrokken mensen die met en bij ons hebben gewerkt. Het zijn de mensen die het succes bepalen ongeacht welke naam er boven een winkel staat.”

En zo zal er een einde komen aan het ‘Jumbo Arentz’ tijdperk en een deur open gaan voor ‘Jumbo Leussink’ in Dinxperlo. Op 22 mei zullen Wilfried en Belinda hun samenwerking met het personeel beëindigen en het op een prettige manier afsluiten met een gezellige avond. Op 23 mei in de ochtend zullen ze ‘de sleutel inleveren’ en zijn Wilfried en Belinda klaar voor een nieuw kapittel in hun leven. In de middag van 23ste mei zal de winkel dan onder de vlag van Jumbo Leussink verder gaan. 

Daar hebben veel inwoners van Dinxperlo niet op gerekend, het gezicht van Jumbo valt na vijftien jaar weg. Maar wat gaan Wilfried en Belinda doen dan? Wilfried: ”We stoppen met werken en in eerste instantie gaan we even helemaal niets doen, eens kijken hoe dat bevalt. Daarnaast liggen er nog wel de nodige achterstallige klusjes in en om het huis.” Belinda vult aan: ”We gaan misschien wel reizen en wat meer tijd aan de kinderen besteden. Er is immers meer dan alleen maar werk. Ik zal Wilfried als hij zich gaat vervelen wel herinneren aan al die achterstallige klusjes mocht het nodig zijn.”

Wilfried en Belinda zijn respectievelijk 58 en 56 jaar en hebben zich de afgelopen jaren naast het draaiende houden van een goed lopende onderneming ook veel bezig gehouden met een nieuwe winkel op een nieuwe locatie. “Dat was regelmatig onderwerp van gesprek in Dinxperlo en iedereen had daar zo een eigen mening over.” Die nieuwe locatie laten ze nu over aan de opvolgers. Wilfried: ”Een procedure van een nieuwe supermarkt op een nieuwe locatie kost ontzettend veel tijd en daarnaast kunnen we ook spreken van een centenkwestie als we het heel zwart-wit benoemen. Het is moeilijk in te schatten wanneer het zal gaan gebeuren en je hebt achter de schermen met ontzettend veel mensen, regels en zaken te maken en er zijn nog steeds discussies gaande. Dat hebben mensen vaak niet in de gaten. De inschatting is dat het nog wel medio 2026 zou kunnen worden. Onze blik is nu echter op iets anders gericht en we gaan onze horizon verbreden, hoe, dat moeten we nog even bekijken maar in ieder geval stoppen we met werken.” 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit