Gezelligheid alom in het centrum van Aalten. Foto: PR

Gezelligheid alom in het centrum van Aalten. Foto: PR

Wijnfeest Aalten met wijnboeren uit Duitsland

Cultuur

AALTEN - Het Wijnfeest in het centrum van Aalten is dit jaar van donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni. Dit jaar reizen de wijnboeren uit de Duitse wijngebieden weer af naar Aalten om hun wijnen te schenken voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving. Dit jaar geen drie, maar zelfs vier dagen lang gezelligheid met livemuziek op de Markt.

De Duitse Wijnboeren verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van het prachtige landschap. Het grote aantal verschillende druiven en uiteenlopende methodes van oogsten en voorbereiden van de wijn, zorgt voor een groot assortiment aan wijnen en een eigen unieke smaak per wijnboer.

Wijnprinsessen
Wijnkoningin Anouk zal dit jaar, samen met de prinsessen Carmen en Chelsea, het wijnfeest officieel openen op de vrijdagavond. Ook zullen zij het weekend aanwezig zijn als gastvrouwen van het feest. Elk jaar worden nieuwe wijnprinsessen gekozen, die op de zondag van het wijnweekend bekend gemaakt zullen worden.

Welkom
Vanaf donderdag 8 juni 14.00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De donderdag is dit jaar een extra dag omdat het een Duitse feestdag is en de fietsende Duitse gasten een extra mooi verblijf aan te bieden in Aalten.

Ook de vrijdag vanaf 18.00 uur, zaterdag vanaf 16.00 uur en zondag al vanaf 11.00 uur met een gezamenlijke ontbijtbrunch.
Op de Markt staan vier dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Rheinhessen.
Elke dag kunnen een uur vooraf aan het Wijnfeest doosjes wijn voor thuis gekocht worden tegen een speciale prijs.

Muziek
Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de regionale talenten, ook uit Duitsland, die hun medewerking willen verlenen.


www.wijnfeest-aalten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit