Lise Sore - Raken, zelfportret. Foto: PR
Lise Sore - Raken, zelfportret. Foto: PR

Expositie ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’ in de Koppelkerk

Cultuur

BREDEVOORT - Van 27 mei tot en met 4 september toont de Koppelkerk in Bredevoort de expositie ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, waarin het werk te zien is van kunstenaars die buiten heersende rolpatronen durven te stappen. Ze zijn vrijgevochten van ongeschreven regels, verwachtingen en vooroordelen. 

Gendergelijkheid en maatschappijkritiek is een terugkerend thema in de expositie.

Deelnemende kunstenaars
In de expositie is het werk te zien van hedendaagse en vroegere onafhankelijke vrouwelijke kunstenaars: Tinkebell, Silvia B., Wies de Bles, Marlene Dumas, Lotti van der Gaag, Sanne de Haan, Anya Janssen, Mignon Nusteling, Geertje van Oudheusden, Dorien Plaat, Leonie Schneider, Lise Sore, Marieken Verheyen, Daphne Wageman en Truus Wilmink. Het zijn rebelse en eigenzinnige kunstenaars, die uit kaders breken en vechtlust hebben. De expositie vormt tegelijkertijd een ode aan materiaal, techniek, stijl en gedachtegoed.

Praktische informatie
De Koppelkerk is geopend van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 en 15.00 uur wordt er een rondleiding door de expositie gegeven. Tijdens de rondleiding wordt er meer achtergrondinformatie over de vrouwenbewegingen, de kunstenaars en kunstwerken gegeven. Daarnaast is er een tentoonstellingscatalogus. De entree van de Koppelkerk bedraagt 6 euro, inclusief een kop koffie/thee en eventuele rondleiding.

Voor het project ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’ wordt samengewerkt met diverse verzamelaars en partners, waaronder de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Aalten. 

Kunst van Anya Janssen, People say I'm different. Foto: Hans Wijninga
Wies de Bles 'Het kruis of Jezus is een vrouw'. Foto: Frans Pegt

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit