Meifeest in Aalten met oldimershow op Hemelvaartsdag. Foto: PR
Meifeest in Aalten met oldimershow op Hemelvaartsdag. Foto: PR

Oldtimertreffen Meifeest Aalten met winkels open

Cultuur

AALTEN - Op Hemelvaartsdag, 26 mei, staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. Op het jaarlijkse oldtimertreffen, het Meifeest, staat de historische dorpskern vol met prachtige oldtimers, elk met hun eigen verhaal. Bij de plaatselijke horeca zijn speciale lentebieren te proeven en voor de kinderen is er de Vrijmarkt, waar van alles verkocht kan worden, als het maar vanaf een kleedje gebeurt. Ook zijn de winkels open. 

Meer dan 200 oldtimerbezitters, vanuit Nederland en Duitsland, melden zicht jaarlijks aan om naar de oldtimershow op het Meifeest in Aalten te komen. In de straten van het centrum staan de unieke oldtimers opgesteld. Er klinkt livemuziek door de straten. 

De activiteiten beginnen om 11.00 uur en rond 13.00 uur worden oldtimers gepresenteerd op de Markt. De prachtige oldtimers rijden de Markt op om hier geshowd te worden aan het publiek. En eigenaren vertellen graag over hun unieke bezit. Met golden oldies op de achtergrond levert het geheel een bijzonder schouwspel op. 

Deze dag kunnen de oldtimers een rondrit maken door de omgeving van Aalten. Deelname aan deze dag is vrij en de deelnemers ontvangen onder meer een rallybord als aandenken. De dag heeft ook een klein wedstrijd element. In diverse categorieën is een prijs te winnen.

De vrijmarkt, die bedoeld is voor kinderen, groeit nog elk jaar. Rond restaurant Stegers worden rond 11.00 uur de waren uitgestald en de hele dag wordt er veel gehandeld en verkocht. Het is vaak al laat wanneer de laatste kinderen de laatste spulletjes inpakken en tevreden naar huis gaan. 

Eén van de populaire activiteiten op deze dag is het bekrijten van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleuren en vormen. 

De winkels in het centrum op zijn deze dag open en komen met speciale acties en aanbiedingen. Tussen deze activiteiten staat de plaatselijke horeca met, speciaal bij de brouwers ingekochte, lentebieren, uiteraard mét en zonder alcohol. Dit levert een grote diversiteit op aan smaken.


Meifeest Aalten met oldtimertreffen

Hemelvaartsdag 26 mei vanaf 11.00 uur

Aanmelden en meer info www.meifeest-aalten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit