Muziekvereniging Excelsior, circa 1925 - 1930. Foto: met dank aan Hans Schutte
Muziekvereniging Excelsior, circa 1925 - 1930. Foto: met dank aan Hans Schutte

Oplossing Zoekplaatje, Muziekvereniging Excelsior

Cultuur

AALTEN - In dit zoekplaatje een foto van een muziekvereniging uit de gemeente Aalten. 

Door Leo van der Linde

Aanvankelijk werd gedacht dat het muziekvereniging Excelsior Barlo was. Al snel kwam een reactie van Bert Helmink op deze foto, hij is lid van Excelsior Barlo. Bert schreef: ‘Het zoekplaatje is zeker NIET Excelsior Barlo, maar zeer waarschijnlijk Excelsior Bredevoort. Ik zie mannen in witte broeken en vaandels. Dat duidt op een schutterij. Ook iemand met een sabel. Geen kenmerken van Excelsior Barlo.’ 

Ina Prinsen ziet haar vader op de foto staan, maar snapt niet dat deze foto niet in het (jubileum) boek ‘75 jaar Excelsior’ staat. Haar vader was één van de oprichters van Excelsior Barlo. ‘Hij heeft later de overstap naar Bredevoort gemaakt en staat dus op deze foto’. 

Op de foto staat Herman Schutte, de opa van Hans Schutte, inzender van deze foto. Hij informeerde wat rond en schrijft: “Er begint een ander licht op de foto te schijnen. Het schijnt dat er een meningsverschil is geweest over het soort muziek bij Excelsior Barlo. Hierna zijn enkele leden vertrokkken en hebben zich aangesloten bij een andere muziekvereniging. Dit was waarschijnlijk Excelsior Bredevoort. Het kan zijn dat mijn opa hier ook bij is geweest. Dus er moet nog verder onderzoek worden verricht.”

Meer reacties op deze foto zijn welkom, wie weet waar de foto van Excelsior Bredevoort is gemaakt? Reacties en andere informatie is van harte welkom bij redactie@aaltenvooruit.nl Ook kan men contact opnemen met Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit