Astrid Schutte. Foto: Ruud Pos
Astrid Schutte. Foto: Ruud Pos RUUDPOS.NL

Lezen met de Koppelkerk: ‘De laatste heer’ van Astrid Schutte

Cultuur

BREDEVOORT - Twee mannen kruisen elkaar op de maatschappelijke ladder. De een gaat naar school en werkt zich na avondstudie op tot bankdirecteur. De ander wordt vanwege zijn afkomst heer op huize Baak, maar ziet het eeuwenoude bezit verkruimelen, de familiestatus verdwijnen. Dit verhaal, door Astrid Schutte verteld in ‘De laatste heer’, is het onderwerp van de Leesclub op vrijdag 8 april in de Koppelkerk in Bredevoort.

Adellijk verhaal
‘De laatste heer’ is een exemplarisch verhaal voor veel adellijke families, die in de 20ste eeuw hun familiebezit niet meer kunnen bekostigen. Tegelijk verbeteren de omstandigheden voor de mensen uit ‘het volk’ – door beter onderwijs wordt sociaal en economisch opklimmen bereikbaar.

Beste boek
‘De laatste heer’ werd begin maart gekozen tot beste boek van Achterhoek & Liemers. Het is onderwerp van gesprek in de maandelijkse Leesclub van de Koppelkerk. Die wordt op vrijdag 8 april gehouden. Dat boekengesprek begint om 20.00 uur, deelnemers kunnen meedoen tegen een vrije gift. Schrijfster Astrid Schutte is tevens te gast in het Kenniscafé van de Koppelkerk op 29 april. Informatie en aanmelding via www.koppelkerk.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit