Afbeelding

Tijdreis door Onderduikmuseum

Algemeen

AALTEN - Tijdens een avontuurlijke tocht door het Nationaal Onderduikmuseum gaan ouders en kinderen tijdens de meivakantie samen op ontdekking door de drie historische gebouwen van het museum, op zoek naar bevrijdingslintjes. 

Bij elk bevrijdingslintje wacht een leuke en soms spannende opdracht die de deelnemers meer leren over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Trap bijvoorbeeld op een fiets om te ontdekken hoe in WOII elektriciteit werd gemaakt wanneer er geen stroom was, of leer hoe er koffie werd gemalen, zie hoe een oude telefoon werkt, ontdek hoe eten werd bewaard en nog veel meer.
‘Duik erin & doe mee!’ is niet alleen een manier om meer te leren over deze belangrijke periode in de geschiedenis, maar ook om samen plezier te maken en herinneringen te creëren.
‘Duik erin & doe mee!’ is voor kinderen tot en met 12 jaar samen met hun ouders/grootouders. Er zijn vragen en opdrachten die geschikt zijn voor zowel oudere als jongere kinderen. Kijk voor meer informatie over openingstijden en entree op www.nationaalonderduikmuseum.nl. Op Bevrijdingsdag 5 mei is het Nationaal Onderduikmuseum gratis toegankelijk voor iedereen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant