Afbeelding

Winterswijkse Rijwielhandel Unique Bikes ontwikkelde Enviolo automatische versnelling voor haar Huyser elektrische fietsen

Algemeen

Aan Europark 10 (tegenover De Gamma) in Winterswijk ligt de showroom van Unique Bikes. De naam zegt het al, elektrische fietsen maar anders, waar de toegepaste technologie, naast kwaliteit bepalend zijn voor de aangeboden modellen. Als eerste en enige Huyser dealer in Nederland ontwikkelde en monteren zij de Enviolo Automatiq (volautomatisch schakelen) op drie elektrische fiets modellen van dit merk. 

Door onze redactie 

Veel fietsers, jong en oud ervaren ongemak tot pijn bij het schakelen. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Zelfs bij handmatig traploos schakelen vinden zij hieruit niet de oplossing. Dat was, zegt eigenaar Raymond van Turnhout, de reden dat wij verder zochten om die klanten ook te kunnen laten genieten van een mooie fietstocht zonder pijn in pols en handen. Het heeft heel wat tijd en inspanning gekost maar we hebben het voor elkaar gekregen. Bekwaamheid van onze servicemonteur Twan ten Have heeft de toepassing van de Enviolo Automatiq op drie modellen van Huyser mogelijk gemaakt. Wij hebben inmiddels, zegt hij vol trots, vanaf maart 2022 ruim vijftig Huyser elektrische fietsen hiermee uitgerust. 

Enviolo Automatiq

Enviolo Automatiq is een geavanceerd schakelsysteem voor fietsen, dat zorgt voor een soepele, naadloze overgang tussen versnellingen. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van een traploze versnellingsnaaf en een automatisch schakelmechanisme, waardoor fietsers VOLLEDIG zonder het gebruik van handmatige handelingen aan het stuur schakelen.

Met Enviolo Automatiq kunnen fietsers aldus genieten van een comfortabele en meer efficiënte rijervaring. Het schakelsysteem past zich automatisch aan de snelheid en trapkracht van de fietser aan, waardoor deze altijd in de meest optimale versnelling fietst. Dit leidt niet alleen tot minder vermoeidheid, maar ook tot een hogere fietsprestatie. Ook de veiligheid speelt een belangrijke rol. Bijvoorbeeld: je rijdt naar een stoplicht, dat betekend afremmen, handmatig een lagere versnelling inschakelen, (waarbij je de voeten stil moet houden tijdens dit schakelen) en de trapondersteuning op het stuur lager instellen. Dit om met een lage versnelling soepel weer te kunnen wegrijden na stilstand. Met de Enviolo Automatiq op de Huyser elektrische fiets zijn al die handeling (meer aandacht voor het verkeer op dat moment) niet nodig, het afremmen alleen is voldoende. 

Bij Unique Bikes is de Enviolo Automatiq beschikbaar voor drie Huyser modellen: de Maleo, de Novara en de Ultremo. Het systeem is ook onderhoudsarm en duurzaam, dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en robuuste technologie.

Kortom, Enviolo Automatiq is een innovatief en betrouwbaar schakelsysteem dat fietsers van alle niveaus een comfortabele, efficiënte en plezierige fietservaring biedt. Meer informatie: https://uniquebikes.com/enviolo automaten/

Gewijzigde Openingstijden 

Unique Bikes is op Goede Vrijdag 10.00 -17.00, Zaterdag 10.00 - 16.00 en Maandag 2e Paasdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kom proef rijden, ervaar zelf de Huyser automaten en de rest van de Huyser collectie. (en onze koffie)

Dit artikel wordt u aangeboden door Unique Bikes. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant