De uitreiking in 2017 aan Go4Life. Foto: Archief Achterhoek Nieuws
De uitreiking in 2017 aan Go4Life. Foto: Archief Achterhoek Nieuws

Uitreiking De Pompe gaat door!

Algemeen

BREDEVOORT - In Bredevoort draaien verenigingen, clubs en instellingen voor een groot deel op de vrijwillige inzet van Bredevoorters. Jaarlijks wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie De Pompe uitgereikt aan een vrijwilliger die zich belangeloos inzet voor de samenleving. Mensen kunnen vrijwilligers aanmelden die volgens hen voor deze bijzondere prijs in aanmerking komen.

Vrijwilligerswerk is in verschillende vormen te zien. Te denken aan trainingen verzorgen voor de jeugd, activiteiten organiseren voor ouderen, de financiën van de club in goede banen leiden, buren die elkaar helpen, acties op poten zetten om de clubkas te spekken, leiding geven aan een organisatie, toekomstplannen ontwikkelen voor vestingstadje Bredevoort, enzovoorts. Kortom er gebeurt van alles, jaar in jaar uit om Bredevoort levendig te houden. Zeker in deze tijd van Corona is dat lang niet altijd eenvoudig.

In het zonnetje
Om overal vrijwilligers voor te vinden is niet eenvoudig, want iedereen is druk. Overal is dat te zien. Des te meer een goede reden om vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Iemand die afgelopen jaar veel inzet heeft getoond, iemand die al jarenlang op de achtergrond zaken regelt, iemand die klusjes opknapt die bijna niet opvallen maar o zo belangrijk zijn, deze mensen verdienen het om eens in de spotlights te staan. Hoe?

Opgeven
Nomineer ze voor De Pompe, de vrijwilligersprijs voor heel Bredevoort en omstreken. Alleen een nominatie is al een enorme blijk van waardering. Opgeven kan door een email te sturen naar arjantwigt18@gmail.com of een briefje in de brievenbus bij Stadsbroek 4 of een telefoontje naar 06-531 31 832. Voor zondag 19 december kunnen vrijwilligers worden aangemeld.

Corona
Het is de gewoonte om de Pompe uit te reiken tijdens de nieuwjaarsreceptie die normaliter begin januari wordt gehouden. Het is echter onzeker of deze door kan gaan, gezien de pandemie maatregelen. Met zekerheid kan dit pas besloten worden na de persconferentie van 13 december. Aangezien de organisatie van mening is dat de vrijwilligers juist nu in het zonnetje moeten worden gezet wil zij met nadruk vragen om iemand te nomineren. De Pompe wordt dan bij de winnaar thuisbezorgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit