Beleef het Sieraad, veel mensen voor de toonbank. Foto: Archieffoto
Beleef het Sieraad, veel mensen voor de toonbank. Foto: Archieffoto (Picasa)

Beleef Het Sieraad

BREDEVOORT - Beleef Het Sieraad is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dagen openen juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties. Wat bepaalt de kwaliteit van een diamant en hoe is te zien of een horloge echt is of namaak? Welke kennis en kunde zijn er nodig om edelmetaal om te toveren tot een sieraad? Belangstellenden krijgen deskundig antwoord van vakmensen.

Bij Goudsmid Atelier Elcerlyck zal er door Henk van Baak een lezing worden gegeven over Heraldiek (wapenkunde) en zal goudsmid Colin iets vertellen over opalen. Goudsmid Luci Aversteeg zal laten zien hoe vingerafdrukken op een sieraad worden gemaakt en zij staat open om vragen te beantwoorden. Klokkenmaker Jan Ubels, die al weer ruim 22 jaar gevestigd is in Bredevoort, heeft zich geheel toegelegd op de reparatie en restauratie van mechanische horloges. Op deze dag zal hij uitleg geven hoe een mechanisch horloge werkt en kunnen belangstellenden zelf even achter de werkbank plaatsnemen om het werk als horlogemaker te ervaren. Klokkenmaakster Michelle die volgend jaar een driejarige vervolgopleiding in Zwitserland zal gaan volgen en tot die tijd nog bij de klokkenmaker werkt, legt graag uit wat er bij een reparatie van een klok komt kijken. 

Tevens zal Dhr. Pijnacker, de leermeester van Jan Ubels, aanwezig zijn om te vertellen over het mooie en boeiende vak van uurwerkmaker. Beleef Het Sieraad, beleef het mee op 5, 6 en 7 november Bij Goudsmid atelier Elcerlyck en De Klokkenmaker Jan Ubels.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden