<p>Bloemen voor Mieps Koebrugge, enige vrouwelijke &#39;Walking Footballer&#39; van AD&#39;69. Foto: Karin Stronks</p>

Bloemen voor Mieps Koebrugge, enige vrouwelijke 'Walking Footballer' van AD'69. Foto: Karin Stronks

Vrouwelijke ‘Walking Footballer’ in het zonnetje gezet

AALTEN - Mieps Koebrugge, het enige vrouwelijke lid van AD’69 Walking Football, was jarig en dat was voor de mannen van de groep aanleiding om haar met een bloemetje te feliciteren. Hans Knoefman, de trainer van de Walking Footballgroep, feliciteerde haar namens de gehele groep.

Deze groep van twintig personen, als een ieder er is, speelt op de woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur Walking Football op het prachtige Sportpark Zuid. Dat iedereen aanwezig is komt met een groep van 60-plussers nauwelijks voor. Een uitje, vakantietje, blessure etcetera kunnen allemaal redenen zijn dat de groep soms wat kleiner is. Maar met veertien à zestien personen is het ook goed te doen en nog steeds plezierig. Want er wordt wat afgelachen op zo’n morgen.

Walking Football is een sport waarbij alleen met de bal gelopen mag worden. En dat gebeurt met deze groep op de halve mini-arena van Sportpark Zuid. Ook mag de bal niet hoog gespeeld worden. Gebeurt dat wel, dan wordt er afgefloten… Dus vrijlopen en passing is een belangrijk onderdeel. En je speelt het op eigen tempo. Maar wel lopen en niet rennen. Het sociale gebeuren hierbij speelt ook een belangrijke rol. De start en afsluiting met dat kopje koffie is net zo belangrijk. AD’69 heeft een diverse groep aan spelers en één speelster. Dat loopt van leidinggevenden, accountmanager , oud-gemeentesecretaris, organist tot fabrieksmensen. Veelal wel gepensioneerde personen.

Iedere woensdagmorgen wordt er gestart met een warming-up. De spiertjes worden losgemaakt gedurende twintig tot dertig minuten. Daarna worden de hesjes uitgedeeld en wordt er een wedstrijdje gespeeld met kleine doeltjes. Ook zijn er wedstrijden gespeeld tegen naburige verenigingen zoals Longa’30 en Dinxperlo. En heeft de groep twee jaar geleden deelgenomen aan het toernooi op de Vijverberg van De Graafschap, waarbij oud-wedhouder van de gemeente Aalten Hans-Martijn Oostendorp toeschouwer was. Door de corona zijn deze wedstrijden tot op dit moment nog niet weer opgestart. Geïnteresseerden kunnen op woensdagmorgen eens kijken of een potje meevoetballen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden