<p>Jeugd in training voor de Boekeldercross. Foto: Joppe Roos</p>

Jeugd in training voor de Boekeldercross. Foto: Joppe Roos

AVA’70 gaat weer crossen!

AALTEN - Na een jaar van afwezigheid door de maatregelen rondom het coronavirus is de Boekeldercrosscompetitie terug van weggeweest. Op de zaterdagen 30 oktober, 6, 13 en 20 november organiseert AVA`70 wederom deze populaire crosswedstrijd. Gedurende vier zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens dit evenement in het Aaltense buitengebied.

Net als in de voorgaande jaren vinden ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met negen jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan twee maal en dit is een flinke kluif. 

Daarna maken de senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van vijf kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. 

De wedstrijd over tien en vijftien kilometer start om 13.35 uur, terwijl de deelnemers op de vijf kilometer om 14.15 uur van start gaan. Naast heel veel AVA-janen worden er ook verschillende regionale toppers aan de start verwacht. Het belooft dus weer een prachtig sportevenement te worden. 

AVA`70 beschikt sinds enige tijd over een eigen tijdsregistratie en dat betekent dat er ook bij deze editie van de Boekeldercross met een chip zal worden gelopen, zodat de resultaten snel beschikbaar zijn. Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de website www.ava70.nl

Ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, bij het Romienendal, Aladnaweg 3, 7122 RN Aalten. Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal drie wedstrijden worden deelgenomen.  

Op zaterdag 16 oktober werd er volop getraind op het parcours, met name de jeugd was in groten getale aanwezig om het ‘echte crossgevoel’ weer een beetje te ervaren. De inzet was bijzonder groot en dat belooft nog wat als over twee weken de eerste etappe wordt afgewerkt!


www.ava70.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden