<p>Sylvia Heijnen opent de tentoonstelling. Foto: Frank Vinkenvleugel</p>

Sylvia Heijnen opent de tentoonstelling. Foto: Frank Vinkenvleugel

Opening expositie Insider Art

BREDEVOORT – Insider art; een expositie met boeiende, veelzijdige en vooral pure kunst. Zondag 10 oktober werd de expositie in de Koppelkerk geopend door Maria Driessen. 

Door Eva Schipper

In de expositie laten dertien kunstenaars met een psychische problemen of een verstandelijke beperking hun passie zien. Het doel van de expositie is om de kunstenaars een podium te geven en ze als insider van de maatschappij te zien in plaats van als outsider. Maria: “Het woord insider is voorlopig, want iedereen heeft het recht om zonder onderscheid aan de canon van moderne kunst te kunnen deelnemen.” Een ander doel van de expositie is het bespreekbaar maken van het onderwerp.

Sylvia Heijnen, oprichter van de Koppelkerk, vertelt over het ontstaan van de expositie; in een boek kwam ze de zin ‘Anton Heyboer de geniale outsider’ tegen. De kunst van Anton sprak de organisatie van de Koppelkerk zo aan dat ze zijn gaan brainstormen. Ze besloten om op zoek te gaan naar andere kunstenaars met psychische klachten of een verstandelijke beperking. 

“Toen we het hele land doorreisden, hebben we ontzettend veel gave kunst en lieve mensen ontmoet. Heel veel mensen wilden samenwerken, dus uiteindelijk hebben we moeten kiezen.” 

Sylvia: “Ik wil de provincie Gelderland, de gemeente Aalten en Active Health ontzettend bedanken voor het geven van subsidie. Ik ben erg blij dat zij het belang inzien van het nevenprogramma.” 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden