De Harm Takke veldtoertocht dit jaar op 10 oktober. Foto: Henry Wezenberg

De Harm Takke veldtoertocht dit jaar op 10 oktober. Foto: Henry Wezenberg

Harm Takke veldtoertocht

Algemeen

DINXPERLO - Volgens de traditie organiseert de WTC ook dit najaar weer een volledig uitgepijlde veldtoertocht onder de naam Harm Takke ATB-tocht. De toertocht wordt gehouden op zondag 10 oktober.

Er zijn drie routes uitgezet, één van 20, één van 37 en nog een iets langere route van 46 kilometer. De 20 km is ideaal voor beginners of kinderen, eventueel met ouders. Onderweg is er op alle routes een pauzeplek ingericht waar men een consumptie krijgt. Bij de vorige editie waren er, bij prachtig fietsweer, liefst meer dan 400 deelnemers die unaniem enthousiast waren over de uitgezette routes. 

De routes van 2021
Vanaf de start bij sportcentrum ‘Het Blauwe meer’ gaat de tocht over deels onverharde paden via het Welinkbos en het Bargerbos richting de Heurne en daarna naar het Breedenbroekse Bos. Voor de 20 kilometerroute is dit tevens het verste punt. De twee andere routes gaan veelal langs de Keizersbeek door naar Engbergen waar bij de boerderij van de familie Rosier een pauzeplek is ingericht. Daar worden gratis consumpties verstrekt en daar kan eventueel ook gebruik worden gemaakt van de expertise van Harm Takke tweewielers die een servicestand heeft opgebouwd.

Na deze pauzeplek slingeren beide afstanden door Engebergen. Daarna maakt de lange route nog een extra lus naar het bosgebied bij ‘Hardenberg’ in Duitsland, de route van 39 kilometer gaat dan weer richting het Breedenbroekse Bos. In het Breedenbroekse Bos komen de routes van 20, 37 en 46 kilometer weer bij elkaar en vervolgen deze tocht via het Beggelder naar het eindpunt. 

Deze tocht kan alleen maar georganiseerd worden dankzij de eenmalige toestemming van particuliere landeigenaren zoals de Fürst van Salm-Salm en een aantal agrarische bedrijven. Uiteraard is de organisatie deze eigenaren daarvoor veel dank verschuldigd. 

Nieuwe start locatie
Vanaf dit jaar word gestart vanaf het sportcentrum ‘Het Blauwe meer’, De kolk 6, Dinxperlo. De deelnemers kunnen starten tussen 8.30 en 10.00 uur. Deze tocht is niet geschikt voor gewone fietsers of e-bikes. Bij problemen onderweg kan altijd het noodnummer van de WTC Dinxperlo worden gebeld: 06-25379305.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per deelnemer, NTFU-leden betalen 4 euro. Voor deelnemers onder de zestien jaar is deelname gratis. Verzorging, technische ondersteuning is geregeld door Harm Takke Tweewielers ook aan EHBO en een ophaalauto is gedacht. Uiteraard kan de ATB na afloop van de tocht worden afgespoten en eveneens is er een douchegelegenheid.


www.wtcdinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant