Forever Autumn – Jeff Wayne & Justin Hayward (1978)

Herfst!

Vandaag, 21 september 2021, begint de astronomische herfst. Ik hou van alle seizoenen. De winter met ijs en sneeuw, de lente als de bloemen weer bloeien en alles weer groen wordt, de zomer met warmte en zon, maar de herfst is favoriet. De prachtige kleuren van de bladeren aan de bomen, de stormen, de temperatuurverschillen, het heeft zoveel moois. Wandelen door de bossen, door gevallen bladeren, paddenstoelen die her en der groeien en af en toe een wild dier.

In de Achterhoek heb je erg veel mooie plekken waar je van de natuur optimaal kunt genieten. Of je nou naar Winterswijk gaat, de Bekendelle, of ‘t Klooster bij Bredevoort, de kastelenroute in Vorden, de Slangenburg bij Doetinchem of het prachtige heuvelachtige Montferland, je kunt er prachtig wandelen en veel natuurschoon zien. Je moet er natuurlijk wel oog voor hebben en dat is iets dat mijn vrouw mij geleerd heeft. Doordat zij mij erop attendeerde dat de bladeren zo mooi verkleuren, heeft mij doen inzien dat ik daarna moet blijven kijken. Elke keer is het weer genieten.

De ultieme soundtrack voor de herfst is ‘Forever Autumn’ uit ‘The War Of The Worlds’ van Jeff Wayne. Het sfeervolle liedje wordt gezongen door Moody Blues zanger Justin Hayward en door die prachtige karakteristieke stem van Hayward krijgt het nummer zijn eeuwigheidswaarde. De poëtische openingszin zet de toon; ‘The Summer Sun Is Fading As The Year Grows Old’. Prachtig beschreven dat het jaar zijn einde nadert. Het wordt donkerder, kouder en als je geliefde er niet (meer) is, is dat een extra gemis, ‘And Darker Days Are Drawing Near, The Winter Winds Will Be Much Colder, Now You’re Not Here’. In het liedje komen meerdere tekenen van de herfst voor, zoals vogels die naar het zuiden vliegen, ‘I Watch The Birds Fly South Across The Autumn Sky’ of ‘A Gentle Rain Falls Softly On My Weary Eyes’, de regen die op je gelaat valt.

Ik hoop dat ik de komende periode kan genieten van mooie taferelen, de rust en de pracht en praal van onze mooie Achterhoek. Ik sta ook stil bij die mensen die hun geliefden voor altijd moeten missen en voor wie het leven altijd de donkere kant van de herfst zal hebben. ‘A Gentle Rain Falls Softly On My Weary Eyes, As If To Hide A Lonely Tear, My Life Will Be Forever Autumn, ‘Cause You’re Not Here’.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden