<p>Beeldentuin De Holtdrost. Foto: Frank Vinkenvleugel</p>

Beeldentuin De Holtdrost. Foto: Frank Vinkenvleugel

Beeldentuin De Holtdrost stopt

DEHEURNE - Beeldentuin de Holtdrost aan de Geunstraat 2 in het Achterhoekse De Heurne in de gemeente Aalten beëindigt haar activiteiten per 27 september 2021. De Holtdrost heeft vijf jaar als expositielokaliteit vele beeldende kunstenaars uit Nederland en Duitsland een mooi podium geboden om hun werk aan het grote publiek te tonen.

In de afgelopen vijf jaren hebben pakweg 4.500 kunst- en tuinliefhebbers gratis kunnen genieten van een grote diversiteit beeldende kunst gemaakt van brons, glas, keramiek, metaal, hout en steensoorten, temidden van bijzondere grassoorten in de fraai aangelegde tuin. 

Reden voor de sluiting van de beeldentuin zijn volgens Joep Veldkamp onder andere dat de tuin een totale revitalisering dient te ondergaan, niet zo zeer qua infrastructuur, maar dat de vele soorten siergrassen een verjongingskuur moeten ondergaan. Ten tweede, de aanslag die het openstellen van de tuin pleegt op de tijd van de initiatiefnemers, gezien de openstelling van vier maanden tijdens de weekenden en de regelmatige bezoekmomenten van groepen gedurende de week. Daarnaast de te leveren dagelijkse inspanning om in de tuin een optimale presentatie van meer dan 70 kunstwerken te realiseren. 

Ook het gebrek aan support van instanties binnen de gemeente Aalten die zich ten doel stellen of zouden moeten stellen om dit soort culturele initiatieven op een of ander wijze te ondersteunen en de bijna onmogelijke opdracht om free publicity te genereren in regionale media, waardoor dit marketing aspect sterk onderbelicht is gebleven voert Joep als redenen aan voor het genomen besluit om te stoppen. 

Joep geeft aan dat de initiatiefnemers en uitbaters van de beeldentuin de kunstenaars dankbaar zijn voor het willen exposeren in de tuin en voor de vele gasten die de tuin met een bezoek hebben vereerd en er van genoten hebben. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden