Volop actie voor de dug-out van AD'69. Foto: PR

AD’69 raakt op stoom voor competitiestart: 2-0 winst op FC Eibergen

Algemeen

AALTEN - Na de volledig onnodige nederlaag tegen Tubanters (3-1) had AD’69 wat goed te maken en al helemaal tegenover eigen publiek. En dat deden de Aaltenaren in de bekerwedstrijd tegen FC Eibergen.

AD’69 stond dan ook een stuk frisser in het veld en eindelijk weer op echt gras dat bijzonder goed bespeelbaar was. Het had de opdracht van trainer Hoopman meegekregen om Eibergen vroeg vast te zetten en vooral te storen in de opbouw. Daar slaagde AD’69 zeker in het eerste kwartier goed in en het voorkwam hiermee dat Eibergen in het spel kwam. Al in de derde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong doordat het vroege storen van Justin Grijsen leidde tot balbezit bij Michiel Ebbers, die zette vervolgens de bal voor en broer Nick wist koppend de 1-0 te scoren. AD’69 speelde solide, gaf niks weg en domineerde op het middenveld. Maar pas in de 23ste minuut deed zich wederom een grote kans voor: Joshua Ikink kreeg de bal en wist op randje doelgebied te keeper te passeren, helaas schoot de bal net langs de paal richting de cornervlag.
Ook defensief zag het er bij AD’69 er goed uit. Het trio Assink, Scholten en keeper van Lochem zag er betrouwbaar uit en had geen moeite met de spaarzame uitvallen van Eibergen. Langzaam kroop er bij Eibergen wat frustratie in het spel en het koos te vaak voor fysieke overtredingen op AD’69-spelers; en te vaak zag de scheidsrechter dit door de vingers, terwijl er wel voor futiliteiten werd gefloten. Ondanks het goede spel van AD’69 en ondanks dat Eibergen na het eerste kwartier wat beter in het spel kwam deden er zich weinig tot geen kansen voor aan beide zijden van het veld.
Na rust bleek dat de scheidsrechter wat meer ging fluiten en dit gaf wat meer duidelijkheid aan de spelers wat betreft hoe ver te gaan. Minuut 63 bracht de 2-0 en hierdoor meer rust bij AD’69. Wouter Spaargaren gaf over rechts een voorzet aan Tom Elferink die de bal tegen de keeper schoot, gelukkig stond Justin Grijsen paraat en hij wist de bal na twee pogingen alsnog in het Eibergse doel te schieten. Met 2-0 was de wedstrijd echter nog steeds niet in the pocket en dus bleef AD’69 pushen richting het doel van de tegenstander. Amper een minuut na de 2-0 kreeg Jens Bent de bal in bezit en hij wist met een lange schuiver de bal in de richting van de uiterste hoek van het doel te werken. Met slechts een vingertop kon de keeper het schot keren waardoor een 3-0 werd voorkomen. Terwijl Max Verstappen zijn kansen op een winst in Monza om zeep hielp met een 11 seconden lange bandenwissel en daarna ook nog een keer de motorkap van Hamilton extra indrukte, bleef AD’69 de druk op de defensie van Eibergen opbouwen. Slechts eenmaal kwamen de bezoekers in de tweede helft gevaarlijk voor het AD-doel, maar ze wisten het net niet te vinden.
AD’69 wint dus terecht met 2-0 en staat op stek 1 in de beker. Volgende week donderdag speelt AD’69 uit tegen Erix.