<p>Foto: PR SBL</p>

Foto: PR SBL

Dahlia Kunstobjecten Route met corsowaardige creaties

LICHTENVOORDE - Op zondag 12 september zijn op diverse locaties in en om het centrum van Lichtenvoorde ruim 30 Dahlia Kunstobjecten te bewonderen. Voorzitter Herman ter Haar: “Het niveau van de creaties ligt dit jaar erg hoog. Meer voorbereidingstijd en het feit dat de objecten worden beoordeeld door een vakjury, heeft de deelnemers geïnspireerd om corso waardige creaties te bouwen.”

Na het moeilijke besluit eerder dit voorjaar om het Bloemencorso Lichtenvoorde ook dit jaar af te gelasten, overheerst nu vooral trots op datgene dat de deelnemers op zondag 12 september presenteren. Voorzitter Herman ter Haar: “Wij waren een van de eerste corso’s dat besloot om geen rijdend corso op de straat te brengen. Juist daardoor hebben de deelnemers meer voorbereidingstijd gehad dan vorig jaar. Het kwaliteitsniveau van de kunstobjecten doet bij de meeste corsogroepen dan ook zeker niet onder voor dat dat van een reguliere corsowagen. Daarnaast zijn we blij dat – naast de CorsoKIDS – ook een aantal maatschappelijke partijen zoals Scholengemeenschap Marianum, De Protestantse Kerk Nederland en Zorgcentrum Antoniushove weer deelnemen.”

Programma 12.00-18.00 uur
De Dahlia Kunstobjecten Route wordt op zondag 12 september om 12.00 uur officieel geopend. Daarna kunnen belangstellenden de objecten al wandelend of fietsend bewonderen. “De route is ongeveer vijf kilometer lang en voert onder meer door het Wentholtpark, de Corsotuin en langs het centrum. Op zondag is er een programma van 12.00 tot 18.00 uur met live muziek van St. Switbertus en St. Caecilia , dweilorkesten en straattheater. De kunstobjecten blijven nog tot en met dinsdag staan, dus mensen hebben ook na zondag nog alle tijd om de objecten te bekijken”, aldus Herman ter Haar.

De prijsuitreiking is op maandag 13 september om 10.00 uur en wordt via de website en de media bekend gemaakt. Kijk voor de route en de corona-spelregels op www.bloemencorso.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden