Beeldentuin De Holtdrost. Foto PR
Beeldentuin De Holtdrost. Foto PR

Fietsexcursie naar beeldentuin ‘De Holtdrost’

DE HEURNE – Op woensdag 11 augustus organiseert de Progressieve Partij een avond-fietsexcursie naar beeldentuin De Holtdrost, Geunstraat 2, De Heurne. Start om 19.00 uur vanaf de Markt te Aalten en vanaf het Prins Clausplein te Dinxperlo.

Beeldentuin ‘de Holtdrost’ ligt op het landgoed van het Geunhuis in De Heurne. De naam ‘de Holtdrost’ is afgeleid van de functie van de eerste bewoner van het Geunhuis. Deze bewoner, Geu Renssen, was begin 1800 de holtdrost (houtvester, boswachter, jacht-opziener) en beheerde namens de kerk het landgoed. Het initiatief voor deze beeldentuin is in 2017 genomen door Joep Veldkamp en zijn partner Ans Engbers (eigenaren van de boerderij en haar prachtig aangelegde siergrassentuin). Het aantal exposerende kunstenaars is gegroeid van vijf in 2017 naar veertien in 2021. Drie van hen komen uit Duitsland. De ongeveer 65 geëxposeerde beelden zijn gemaakt van materialen als steen, brons, keramiek, metaal, hout en ijzer. Figuratief of abstract, beide varianten zijn aanwezig. 

Wat bezielt een politieke partij om een zomers fietsexcursieprogramma te organiseren? Esther Diepenbroek, raadslid voor de PP: “We willen graag bijzondere plekken in onze omgeving laten zien. Vooral aan onze eigen inwoners die niet op vakantie kunnen gaan. Maar ook interessant voor toeristen. Ten tweede is het onderwerp altijd verbonden met vraagstukken die in de gemeente spelen. Of dat nou gaat over duurzaamheid, inclusieve landbouw, cultuur en erfgoed of sociale samenhang. Ten derde willen we graag de politiek buiten de raadszaal brengen: iedere inwoner heeft te maken met gemeentelijk beleid en beslissingen. En natuurlijk is het gewoon gezellig en gezond om met een groep te fietsen in de prachtige omgeving van de gemeente.”

In verband met de nog steeds geldende RIVM-voorschriften vanwege Covid-19 is het noodzakelijk dat deelnemers zich van te voren opgeven. Dat kan per mail: raadslid.ediepenbroek@aalten.nl Deelname is gratis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden