<p>Er is weer stromend water. Foto: Dominic Mendy</p>

Er is weer stromend water. Foto: Dominic Mendy

Gaan voor Gambia kon en kan helpen!

AALTEN - Dankzij de speculaasactie en de steun van velen in de regio en daarbuiten, kon stichting Gáán voor Gambia hulp bieden waar nodig. Zo kon er elke dag op scholen ontbijt aangeboden worden aan de kinderen die vaak hongerig op school komen. Ook werd daar het oude, versleten schoolmeubilair vervangen.

Er was al een waterpunt aanwezig, maar helaas kwam hier al jaren geen druppel meer uit. Deze bron is gerepareerd, zodat er weer volop gebruik gemaakt van kan worden. Bovendien is er een omheining gerealiseerd om de schooltuin heen, om te voorkomen dat loslopende geiten, varkens en andere dieren de oogst ruïneren die mensen daar verbouwen.

Ook kon er veel noodzakelijke materialen worden verstuurd: medicatie, verbandmiddelen, dekentjes, brillen, gereedschappen, oude mobieltjes, kleding, bedlinnen, schoolmateriaal en meer. Deze producten komen op plekken terecht waar gebrek is aan alles. Kleine ziekenhuizen waar zelfs geen verband, medicatie of sondevoeding beschikbaar is. Als het wel voorhanden is, is het voor de gewone Gambiaan nog steeds niet te betalen.

Scholen waar geen lesmateriaal is, ambachtsscholen zonder gereedschappen, gezinnen zonder kleding, voedsel en water. Gáán voor Gambia helpt daar waar het echt nodig is. Iedereen die Gaan voor Gambia daarbij wil helpen, kan contact opnemen via gaanvoorgambia@gmail.comof telefonisch via 06 37 30 91 89, Henk Luimes en/of 06 51 93 32 15, Margriet Luimes in Aalten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden