Kees van Rijs. Foto: PR
Kees van Rijs. Foto: PR

Duivin van Kees van Rijs de beste van de Achterhoek

AALTEN - De kop is eraf … En dan bedoelen we in dit geval van het wedvluchtenseizoen voor de duiven. Met de vlucht vanuit Tienen (BE) werd het geopend. Voor de Aaltense duiven een wedstrijd over 165 kilometer.

Het weer was prima. Misschien nog wat fris, maar dankzij het zonnetje was het thuiskomen voor de duiven geen enkel probleem. Een noordenwind zorgde er wel voor dat de snelheid van de winnende duiven niet veel hoger lag dan 75 km/uur.

In Tienen werd met lossen gewacht tot na tienen zodat het wat warmer zou zijn, want ‘s morgens was het nog behoorlijk koud. De duiven hadden om 10:30 uur een goed vertrek dankzij een mooie blauwe lucht, gelardeerd met wat witte wolken. De duiven konden zich onder deze prima omstandigheden snel oriënteren en ook de 612 ‘renpaarden van het luchtruim’ uit Aalten hadden de koers naar de Achterhoek gauw te pakken.

Dankzij de moderne communicatiemiddelen weten we tegenwoordig al snel waar de vroege duiven zitten. Dat dachten de leden van P.V. Aalten te weten toen ze naar het lokaal gingen om de klokken uit te lezen, maar de winnaar van Tienen bleek een verrassing. ‘Good old’ Kees van Rijs (vader van zangeres Sandra ‘Vanreys’ van Rijs) bleek de snelste duif te hebben: zijn 5-jarige duivin NL16-1158195 was niet alleen de snelste in Aalten, maar ook de snelste in de Concourscombinatie Achterhoek tegen bijna 2.300 duiven. En Van Rijs had maar acht duiven mee, waarvan er drie op de uitslagenlijst prijken. Een heel mooi resultaat en een mooie overwinning.

Overigens vloog de duivin van Kees ook nog de dertiende prijs in Oost-Nederland, tegen 8.117 duiven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden