<p>De organisatoren van het Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks</p>

De organisatoren van het Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks

Sjoksfestival uitgesteld, onder voorbehoud naar 16 en 17 juli

AALTEN - Het zal voor velen niet als een verrassing komen, maar onder de huidige omstandigheden kan het Sjoksfestival op 28 en 29 mei niet doorgaan. De impact die de maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben op de voorbereidingen van het festival is groot. In welke vorm is het Sjoksfestival dit jaar wel mogelijk en wanneer? Het is allemaal nog onzeker, maar - onder voorbehoud - wordt het festival dat dit jaar het dertigjarig jubileum viert op 16 en 17 juli gehouden.

Als deze zomer het Sjoksfestival gehouden kan worden zullen, vanwege corona en de maatregelen, de kosten voor de organisatie hoger uitvallen en worden de ticketprijzen verhoogd. Christiaan ter Haar, van de organisatie, zegt: “We hopen dat onze bezoekers hier begrip voor hebben. We zullen tests moeten uitvoeren en speciale apparatuur installeren om een QR-code te kunnen lezen en maatregelen nemen wat betreft hygiëne en toiletvoorzieningen. Waarschijnlijk zullen festivalgangers aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Wat mensen hiervan vinden is voor iedereen natuurlijk vrij, maar als wij het Sjoksfestival willen organiseren, móeten we ons aan de regels houden, we vragen hiervoor begrip. Maar we gaan er vanuit dat iedereen blij is dat er weer gefeest kan worden en dat bezoekers de regels op de koop toe nemen.”

Tickets
De organisatie van het Sjoksfestival heeft besloten om met een ‘schone lei’ te beginnen wat betreft de ticketverkoop. Mensen die tickets gekocht hebben voor het Sjoksfestival van 2020 kunnen kiezen uit twee mogelijkheden. Voor alle twee geldt dat de organisatie voor 3 mei bericht moet hebben van de kaarthouders.

Doneren
Christiaan ter Haar legt uit: “Mensen kunnen de tickets doneren, dus het geld niet terugvragen. Dit betekent dat het geld ten goede komt aan stichting Sjoks Evenementen en dat het geïnvesteerd wordt in de volgende edities van het Sjoksfestival.” Jordy Lammers zegt hierover: “Met dit geld worden ook de extra kosten opgevangen die in 2020 en dit jaar zijn gemaakt bij het doorschuiven van de festivaldata. We zouden het enorm waarderen als mensen het Sjoksfestival op deze manier een hart onder de riem willen steken!”

Terugbetalen
De tweede optie is dat bezitters van Sjokskaarten van 2020 het bedrag volledig teruggestort krijgen. “Dit begrijpen we, de coronacrisis raakt ons allemaal”, aldus Coen Derksen. Hij vervolgt: “Alle mensen die vorig jaar kaarten hebben gekocht krijgen van ons een mail met uitleg en instructies over de twee mogelijkheden. Zij kunnen hierop reageren voor 3 mei; na die datum kunnen we reacties niet meer in behandeling nemen.”

Uitdaging
Coen Derksen, Jordy Lammers en Christiaan ter Haar van de organisatie van het Sjoksfestival zien zich voor een grote uitdaging geplaatst. Ze zijn van mening: “Het zal anders uitpakken dit jaar, het betekent voor ons heel veel last minute werk. We gaan volop door met de voorbereidingen, ‘the show must go on’, daar gaat het om! We worden geadviseerd door mensen van de Veiligheidsregio, de politie, brandweer, handhaving. Het wordt een logistiek hoogstandje. Ook alle vrijwilligers, muzikanten, kroegbazen en personeel zullen hun schouders eronder zetten. Maar we zullen het klaren, we hebben er alle vertrouwen in dat iedereen goed gaat meewerken. En dan gaan we feesten, hopelijk op 16 en 17 juli!” Op de website komt alle informatie te staan over de ticketverkoop en alle regels rondom het festival. Ook op Facebook worden updates gedeeld.


www.sjoks.nl

Facebook: Sjoksfestival

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden