<p>Het echtpaar Pamboer samen met burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Eva Schipper</p>

Het echtpaar Pamboer samen met burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Eva Schipper

60-jarig echtpaar Pamboer-Eversberg

AALTEN - Het echtpaar Co en Ingrid Pamboer-Eversberg, wonend aan de Geurdenstraat, was dinsdag 30 maart zestig jaar getrouwd. Burgemeester Anton Stapelkamp ging er maandagmiddag al even langs om het bruidspaar bloemen en felicitaties namens de gemeente Aalten te brengen.

Co en Ingrid Pamboer zijn allebei 83 jaar oud en verkeren in goede gezondheid. Co is een geboren en getogen Deventernaar en Ingrid komt van oorsprong uit Duitsland. Het echtpaar kreeg twee zoons en een dochter en heeft nu acht kleinkinderen. Sinds 22 december zijn co en Ingrid de zeer trotse overgrootouders van Lotte. De bruid en bruidegom leerden elkaar kennen via hun werk bij Confectie Atelier Smit in Deventer, waar Co werkte als magazijnchef en Ingrid als modinette. Tijdens een bedrijfsuitje sloeg de vlam over. Co is later nog heel veel jaren in dienst geweest als logistiek manager bij Scholten Textiel; later werd dit Wibra. Ingrid bleef thuis nadat de kinderen geboren waren en vermaakte zich met het maken van kleding voor de kinderen. Iedereen kon bij haar terecht voor het verstellen van kleding en gordijnen.

Het echtpaar Pamboer woont sinds een jaar of tien tot volle tevredenheid in Aalten, maar kent de huidige woonplaats al veel langer. Ze hebben namelijk al meer dan 25 jaar een stacaravan op camping 't Walfort. Omdat ze het in Aalten zo leuk en gezellig vonden en omdat één van de zoons hier met zijn gezin woont, zijn ze hier naartoe verhuisd. Dus nu hebben ze eigenlijk een dubbele huishouding met de stacaravan erbij, waar ze samen enorm van genieten. Ook gaan ze graag samen op visite bij alle kinderen, kleinkinderen en natuurlijk Lotte. Co is voorzitter van de bewonerscommissie van de Hooge Grindte.

Co was vroeger een fanatiek worstelaar bij KDO Deventer en later waren ze beide zeer betrokken bij het verenigingsleven. Co als secretaris en Ingrid onder andere achter de bar en helpen bij wedstrijd- en feestdagen. Co was ook sportmasseur bij de voetbal. Co heeft nu als hobby vissen op de camping en glas-in-lood dingen maken voor kinderen en kleinkinderen. Hij heeft de glas-in-lood techniek van zijn vader geleerd. Ingrid maakt graag legpuzzels op haar tablet. Maar haar grootste hobby is toch echt wel het appen met de kleinkinderen; zo weten ze precies wat hun 'nazaten' allemaal doen en waar ze zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden