Richard Jongetjes (links), Frank Wensink (midden) en Michiel Stronks. Foto: Lydia ter Welle
Richard Jongetjes (links), Frank Wensink (midden) en Michiel Stronks. Foto: Lydia ter Welle

Sunny Beach Online: al meteen succesvol

Algemeen

AALTEN - Op vrijdag 19 maart ging Sunny Beach Online van start, een virtuele eilandengroep waar iedereen ‘gewoon’ weer dicht bij elkaar kan staan en kan praten met wie hij of zij wil. Waar men bekenden en onbekenden tegen het lijf loopt en geniet van een muzikant of een DJ op het podium. Het initiatief van Frank Wensink van De Hofnar wordt van harte ondersteund door Talentverbinder Richard Jongetjes en Michiel Stronks van Figulus Welzijn.

Door Lydia ter Welle

Frank Wensink: "Mensen moeten een gratis 'ticket' ophalen, met een inloglink, waarmee men zeven dagen per week, 24 uur per dag, kan inloggen. Daarvoor moet men zich eenmalig registreren. Gelijk in het eerste weekend registreerden zich meer dan 300 mensen. Dat is een prima start."

Wensink, en ook Jongetjes en Stronks, beamen, dat het fenomeen lastig is uit te leggen. "Je moet echt een keer inloggen, op een laptop of computer met camera en microfoon, om te begrijpen hoe leuk het is. Het benadert echt de werkelijkheid van een avondje uit", zegt Michiel Stronks. Hij logde meteen in het eerste weekend in. "Het was grappig om te zien dat iemand die ik ken, op Sunny Beach op dezelfde manier rondliep als ze zou doen als ze met Volksfeest in Aalten bij De Hofnar is. Zo van: even ergens staan en luisteren naar de muziek, dan weer door naar de bar, met bekenden - en onbekenden - kort een praatje maken, en weer door naar de volgende plek", zegt Michiel. Dat is ook meteen het voordeel van uitgaan op Sunny Beach, heeft hij ervaren. "Als je bekenden ziet, en je hoort dat ze het over dekbedden hebben, dan kun je zo doorlopen naar een andere plek, waar je een gesprekje kan voeren dat je wel interessant vindt", lacht hij.

Lokale en regionale artiesten
Frank Wensink nodigt lokale en regionale dj's, bands en muzikanten uit om op Sunny Beach te komen spelen. Op de website is te zien wat er op het programma staat. "Ook voor de artiesten is het geweldig om mee te maken, want zij ervaren ook weer het plezier en het enthousiasme, én de reacties, van het publiek waarvoor ze spelen. Niet alleen missen veel mensen het uitgaan, naar een kroeg of naar een concert, maar de muzikanten en dj's missen ook hun publiek. Het is bijzonder hoe die dingen, dat gevoel van hoe dat is, bij dit concept - weliswaar virtueel, maar toch - benaderd wordt. Inderdaad, moeilijk uit te leggen, maar ik zou zeggen: probeer het eens!"

Een bijzondere gebruiksmogelijkheid is er voor groepen van maximaal 25 mensen. "Die kunnen op afspraak een 'privé-eiland' huren. Zo kun je dus met je team, met een groep vrienden, of vanuit een bedrijf, een gezellige avond houden en lekker met elkaar kletsen, iets overleggen, of naar muziek luisteren. Net wat je wilt", zegt Wensink. Via de website www.sunnybeachonline.nl is over deze mogelijkheid meer informatie verkrijgbaar.

Op de virtuele eilandengroep Sunnybeachonline.nl kunnen maximaal 250 gasten te gelijk inloggen. "Daarna is het wachten tot er een plekje vrijkomt omdat iemand uitlogt. Dus zorg wel dat je er op tijd bij ben als je een leuk optreden niet wilt missen!", nodigt Frank Wensink uit.


www.sunnybeachonline.nl

Een beeld van één van de eilanden, met een podium waarop de bezoekers een lokale of regionale artiest virtueel kunnen zien optreden. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant