Oplossing zoekplaatje | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan frima Betting Bredevoort</p>

Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan frima Betting Bredevoort

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - We kregen een aantal reacties binnen op het zoekplaatje van de firma Betting in Bredevoort. Op de foto zien we Willem Betting, de oprichter van het bedrijf, Leo Wensink en Joop Hilbelink (etaleur).

Het oude pand op 't Zand 21, waar Willem Betting begon, werd in de jaren zestig in gebruik genomen als de schoenenzaak van Temming. Eind jaren zeventig verdween deze zaak. Bert Hummel was er tot eind 1999 in gevestigd met het Hamaland boekbinderscentrum. In het voorjaar van het jaar 2000 vond een grote verbouwing plaats door Jos Betting. Het gehele pand werd Galerie 21, later Foto 21.

Op de hoek Landstraat-Ambthuiswal vestigde Willem Betting zich in 1964 met zijn zaak. Eerst werd ook weer textiel verkocht. Later werd het een meubelzaak. In 1971 bouwde Willem Betting een groot magazijn aan de Prins Mauritsstraat en vervolgens werd de winkel aan de Landstraat in 1975 nog aanzienlijk uitgebreid.
In het voorjaar van 2008 is de nieuwbouw van start gegaan op de plek van het oude magazijn. Hier wordt ook de oude fabriek van Van Eijck, het pand waarin later ook nog de coca-colafabriek, de fabriek van Snel, Riviera en als laatste Tufting Russink zat, erbij getrokken. Het nieuwe pand werd in het voorjaar van 2009 in gebruik genomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden