Wat zijn de opties voor een airco zonder slang? | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
Foto: PR

Wat zijn de opties voor een airco zonder slang?

Wil je een mobiele airco kopen? Dan denk je mogelijk dat je te maken krijgt met een slang. De meeste apparaten zijn inderdaad voorzien van een slang. Dit onderdeel voert de warme lucht namelijk af naar buiten. Daarom moet er altijd een raam open staan als je de airco gebruikt. Zit je hier niet op te wachten? Of is dit niet mogelijk? Denk dan niet direct dat je geen apparaat kunt gebruiken om voor verkoeling in huis te zorgen in de zomer. Nee, want je kunt ook een airco zonder slang kopen. In deze tekst lichten wij de opties voor zo’n airco uit.

Eigenlijk geen echte airco
Als je niet zit te wachten op gehannes met een slang, biedt een airco zonder slang voor jou mogelijk uitkomst. Zo’n apparaat staat ook wel bekend als een aircooler of (vloer)ventilator. Een airco zonder slang lijkt op het eerste oog ideaal, want je hebt geen afvoer nodig. Dit is direct ook het grootste nadeel van een airco zonder slang. Waarom? Omdat dit apparaat niet in staat is om de warme lucht in huis af te voeren naar buiten. 

Er komt weliswaar koele lucht uit een airco zonder slang, maar de temperatuur in een ruimte gaat hierdoor niet omlaag. De warme lucht kan immers nergens geen. Een airco zonder slang zuigt alleen lucht aan en blaast dit vervolgens de ruimte in. Hierdoor voelt het koel aan, maar de temperatuur daalt niet. Daarom is een airco zonder slang eigenlijk geen echte airco.

Toch een airco met slang kopen?
Wil je de temperatuur in huis omlaag brengen op warme dagen? Koop dan een airco met slang. Op Airco-review.nl vind je talloze mobiele airco’s met slang. Op deze manier maak je het binnen de kortste keren lekker koel in huis. Het apparaat voert de warme lucht af via de slang en blaast gekoelde lucht de ruimte in. Een airco is misschien duurder dan een aircooler of (vloer)ventilator, maar je hebt er ook aanzienlijk meer profijt van. Ga daarom niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een apparaat om jouw huis te koelen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Airco-review.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden