Fred Wiersema: ‘Pas op, sommige spullen zijn méér dan goud waard’ | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>De goudprijs is momenteel hoog, maar de waarde van een object kan nog veel hoger zijn vanwege de kwaliteit of zeldzaamheid. Foto: Mia van der Kooij</p>

De goudprijs is momenteel hoog, maar de waarde van een object kan nog veel hoger zijn vanwege de kwaliteit of zeldzaamheid. Foto: Mia van der Kooij

Fred Wiersema: ‘Pas op, sommige spullen zijn méér dan goud waard’

LOCHEM - Het is niet alléén goud wat er blinkt, waarschuwt antiekkenner en -taxateur Fred Wiersema uit Lochem. Hij ziet dat er momenteel een ware goudkoorts heerst omdat de prijs van het edelmetaal erg hoog is. De antiquair begrijpt de verleiding om oude gouden en zilveren munten en sieraden om te zetten in euro’s, maar wil voorkomen dat zeldzame gouden tientjes en bijzondere sieraden in de smeltkroes verdwijnen. “De totale waarde van zo’n object kan veel hoger zijn dan de goudprijs die per gram wordt uitgekeerd.”

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de waarde van edelmetalen als goud. De prijs neemt vaak toe in perioden van economische onrust. Als vermogen in de vorm van geld en aandelen minder waard dreigt te worden, zoeken mensen hun toevlucht in concrete zaken die altijd waarde blijven houden.

“Dat zag je in 2011, na de economische crisis, ook gebeuren met zilver”, herinnert Wiersema zich. “Er zijn toen complete empire serviezen van begin negentiende eeuw in de smeltkroes verdwenen”, vertelt hij met zichtbaar afgrijzen.

Dat geërfde sieraad dat niemand meer wil dragen, het gouden horloge of die verzamelde oude munten kunnen veel waardevoller zijn dan alleen het blinkende goud, wil hij maar zeggen. Wiersema adviseert graag bij het afwegen van de mogelijkheden. De keuze is natuurlijk altijd aan de mensen zelf. “Maar als antiekliefhebber wil ik voorkomen dat gouden voorwerpen zomaar worden omgesmolten.”

Dit artikel wordt u aangeboden door:

Fred Wiersema Kunst en Antiek
Telefoon: 06 2279 5866
Adres: Zutphenseweg 8, 7241 KR in Lochem
E-mail: fred@wiersema-antiek.nl
Website: www.wiersema-antiek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden